Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

PRVA ZMAGA ZA ROKA BAJŽLJA PRI DEČKIH

30. 8. 2021

Pretekli vikend je bil pester tudi za mlajše kategorije. V soboto so dečki in mladinci ter mladinke nastopili na kriteriju v Šenčurju, v nedeljo pa na krožni dirki v Tišini pri Tropovcih. Svojo prvo zmago pri dečkih je dosegel Rok Bajželj, ostali so dosegli še nekaj uvrstitev na zmagovalni oder.

V ŠENČURJU DVAKRAT NA STOPNIČKAH

Kriterij v Šenčurju je znova potekal po nekoliko drugačnem formatu kot smo ga vajeni iz ostalih kriterijev po Sloveniji. Najprej so v dopoldanskem delu nastopili dečki ter deklice, ki so vozili klasično dirko na končni cilj nato pa so mladinci ter mladinke nastopili v polfinalnih vožnjah po sistemu “WIN OUT”, kjer se v finale uvrsti vsak prvouvrščeni v posameznem krogu, nato pa v finalu vozili dirko na izpadanje. Uvrstitev dneva je z drugim mestom pri dečkih B dosegel Bor Nograšek, ki nadaljuje z osvajanjem mest na zmagovalnem odru. V deseterico sta se v isti kategoriji uvrstila še Lovro Rant ter Jan Mubi, pri dečkih C pa Rok Bajželj.

Pri mladincih je bil najuspešnejši Jan Lešnik, ki je v dirki na izpadanje v zadnjem krogu v sprintu peterice osvojil tretje mesto, na petem pa je končal Erazem Valjavec. Med starejšimi mladinci sta na četrtem in petem mestu končala Žiga Kalan in Martin Eržen.

VSI REZULTATI DIRKE V ŠENČURJU

V TIŠINI PRVA ZMAGA ZA ROKA BAJŽLJA

V nedeljo so se naši kolesarji odpravili v Prekmurje, kjer so v Tišini nastopili na povsem ravni dirki, s pet kilometrskim krogom. Najmlajši so ga prevozili trikrat, v sprintu skupine dečkov C pa je svojo prvo zmago osvojil Rok Bajželj. Pri dečkih B je Bor Nograšek znova stopil na drugo najvišjo stopničko.

Dirka mlajših mladincev je bila hitra in polna napadov iz glavnine. Do odločilnega trenutka je prišlo v predzadnjem krogu, ko je ušla trojica kolesarjev med njimi tudi Erazem Valjavec, ki je nato v sprintu ubežnikov zaostal za obema in osvojil tretje mesto. Mesto nižje se je pri starejših mladincih v sprintu glavnine za tretje mesto uvrstil Žiga Kalan, ki je znova zasedel četrto mesto.

VSI REZULTATI DIRKE V TIŠINI