sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRVI APRILSKI VIKEND Z LEPIMI UVRSTITVAMI NAŠIH KOLESARJEV

3. 4. 2016

Ta vikend so bili prvič na delu vsi naši kolesarji in kolesarke. Dečki, deklice in mladinci so nastopali na dirki za Pokal Slovenije v Tišini, starejši mladinci na dirki prve kategorije v Loanu, članska ekipa pa na dirki druge kategorije GP Adria Mobil.

Tropovci2016-1046

DEČKI IN DEKLICE ZELO USPEŠNI V TIŠINI

Včeraj je bila v Tišini na sporedu prva dirka za letošnji slovenski pokal. Nastopili so vsi naši najmlajši dečki ter deklice, mlajši mladinci ter starejši mladinci.
V prvi dirki starejših mladincev, ki so prevozili 20 krogov oziroma 100 kilometrov je kot edini naš predstavnik Filip Kvasina osvojil 10. mesto. Celotno dirko je bil v ospredju in bil tudi zelo aktiven, na koncu je po pobegu dveh kolesarjev v sprintu zasledovalne skupine zaokrožil prvo deseterico.
Dirka mlajših mladincev je bila izredno taktična in v prvih krogih bolj počasna. V zadnjih dveh krogih je uspel pobeg dvema kolesarjema, ki sta obračunala za zmago pred skupino zasledovalcev. Od naših je bil najboljši Aleš Pirih na 28. mestu.

Sledila sta še dva štarta najmlajših. Najprej so se na dveh krogih, oziroma 10 kilometrih pomerili dečki C, ter deklice C in B. V sprintu skupine 30 kolesarjev, je absolutno tretje mesto dosegla Eva Prevc, ki je bila v svoji kategoriji deklic B na drugem mestu. Neja Kalan je bila četrta med vsemi, v svoji kategoriji pri deklicah C pa je osvojila svojo prvo zmago! Odlično so nastopili tudi dečki. Nejc Sušnik je v sprintu osvojil 2. mesto, Žan Križnar je bil 4., Vid Košir pa 9.
V dirki dečkov B in dečkov A, ter deklic A in mlajših mladink smo prav tako videli končni sprint, ki ga je dobil Gal Glivar. Tik za prvo trojico je pri dečkih A končal Štefan Kovač, ki je osvojil 4. mesto. Pri deklicah A sta Ana Ahačič in Tjaša Sušnik osvojile dvojno zmago, pri mlajših mladinkah pa je Katja Jenko zaostala samo za tekmovalko iz Hrvaške.

VSI REZULTATI DIRKE V TIŠINI

Tropovci2016-0841
Sprint skupine pri dečkih C

MLADINCI IN ČLANI NA KATEGORIZIRANIH DIRKAH

Starejši mladinci so pod vodstvom trenerja Mateja Stareta že včeraj odpotovali v Italijo, kjer so danes nastopili na dirki prve kategorije Trofeo Citta di Loano. Dirko, ki je v zadnjih 30 kilometrih izjemno zahtevna z 8 kilometrskim vzponom in tehnično zahtevnim spustom, so zaznamovali tudi naši kolesarji. Najprej je bil v sredini dirke v begu Nik Čemažar, v zadnjih 20 kilometrih pa Jaka Primožič. Na zadnji vzpon se je dobro držal Primožič, ki je na spustu izgubil stik z vodilnimi in na koncu končal na zelo dobrem 5. mestu!

Članska ekipa pa je nastopila na drugi izvedbi dirke za Veliko nagrado Adria Mobil. Na slabih 180 kilometrov dolgi dirki druge kategorije so pod vodstvom Matjaža Zevnika nastopili naši Poljanec, Grošelj, Logar, Čibej, Švab, Grošelj in Čotar. Večji del dirke je bila v begu manjša skupina kolesarjev, ki je bila vseeno ujeta še pred zadnjim krogom dirke s tradicionalnim zaključkom na Kandijskem mostu. V sprintu večje skupine kolesarjev je zmaga odšla v Italijo. V prvi skupini sta dirko končala naša Žiga Grošelj, ki je bil 18. in Luka Čotar, ki je osvojil 26. mesto.

20160403_112931
Članska ekipa na predstavitvi ekip pred VN Adrie Mobil

Serija dirk se nadaljuje prihodnji vikend, ko bo na sporedu dirka na Ptuju za slovenski pokal, Primožič in Čemažar bosta z reprezentanco nastopila na belgijski klasiki Pariz – Roubaix, Grošelj in Švab pa sta med 6 kolesarji, ki bodo Slovenijo zastopali na dirki po Flandriji za kategorijo do 23 let.