Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Prvi majski vikend ni prinesel vidnejših rezultatov

10. 5. 2023

Pretekli vikend smo bili ponovno zelo aktivni. Starejši mladinci so dirkali v Italiji, Jaka Marolt in Sven Mernik sta s slovensko reprezentanco starejših mladincev odpotovala na Češko, Nejc Komac in Luka Ziherl pa sta z reprezentančno odpravo dirkala na zloglasni dirki Paris-Roubaix.

Ekipa starejših mladincev se je odpravila na dirko San Michele, kjer jih je čakalo devet krogov. Vsak 10,6-kilometrski krog so kolesarji prevozili 2,5-kilometrski klanec, kjer se je naredila prava selekcija. Po prevoženih devetih krogih so kolesarji naredili še en večji, dvajset kilometrski krog. Na dveh krajših vzponih se je glavnina razparala, z najboljšimi niso ostali tudi naši kolesarji. V cilj so prišli z manjšimi skupinami, najbolje pa se je odrezal Marcel Gladek, ki je zasedel 24. mesto.

Jaka Marolt in Sven Mernik sta nastopala na mednarodni Dirki miru, ki je potekala na Češkem med četrtim in sedmim majem. Slovenijo so poleg Marolta in Mernika zastopali še Jakob Omrzel in Anže Ravbar (Adria Mobil), Marcel Skok (Pogi Team) in Erazem Valjavec (Autozai Petrucci Contri Team). Za odličen rezultat je poskrbel Anže Ravbar, ki je na zadnji etapi dosegel tretjo mesto. Jaka Marolt je dirko zaključil na 45. mestu, Sven Mernik pa na 54. mestu.

Luka Ziherl in Nejc Komac sta izkusila ”severni pekel”, saj sta nastopila na znameniti dirki Paris-Roubaix. Poleg naših kolesarjev sta reprezentančni dres oblekla še Jaka Špoljar (Tirol KTM Cycling Team) in Boštjan Murn (Adria Mobil). Za odličen rezultat je poskrbel Murn, ki je osvojil izvrstno peto mesto. Preostali kolesarji so dirko zaključili za časovno zaporo.

Foto: KZS