sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRVI VIKEND V AVGUSTU JE REZERVIRAN ZA KOLESARSKI PRAZNIK!

14. 7. 2015

Prvi vikend v Avgustu sedaj že tradicionalno v Kranju poteka Kolesarski praznik, v sklopu katerega poteka po kranjskih ulicah veliko dirk za vse starostne kategorije.

transparent KOLESARSKI PRAZNIK 800x100 krivulje

Letos smo dodali sicer nekaj novosti, a koncept dogajanja v Kranju ostaja enak – atraktiven in zanimiv za gledalce. Odzivi po lanskem prazniku so bili fenomenalni in letos si nadejamo v treh dneh na kranjske ulice privabiti še več gledalcev in še več tekmovalcev.

Prva in tudi največja novost je Dirka za veliko nagrado Mateja Mohoriča. Njegove uspehe verjetno ni potrebno posebej predstavljati, izpostavimo lahko dva naslova svetovnega prvaka v cestni vožnji. Prvega je osvojil v kategoriji starejših mladincev in prav zato smo se odločili, da v Kranju nastopijo prav tekmovalci te starosti. Pričeli bodo v petek 31. 7. s prologom, ki bo potekal po trasi nočnega kriterija, ki bo za kategorije mlajših mladincev, mladink in članov potekal v soboto. Starejše mladince v soboto in nedeljo čakata še dve etapi po tradicionalnem kranjskem krogu čez Planino in vedno zanimiv Jelenov klanec.

V soboto se bodo na kranjskem krogu, dolgem 3, 3 kilometre, za točke Pokala Slovenije spopadli Amaterji, Masters in Ženske. Za njimi, v večernih urah pričakujemo spektakel pod žarometi, ko se bodo na kriterijski dirki pomerili mlajši mladinci, mladinke, članice in člani.

V nedeljo sledi še dirka za Pokal Slovenije za kategorije dečkov, deklic, mladink, mladincev in članov. Dirke bodo vsekakor zelo zanimive, Jelenov klanec je vedno odločujoči faktor in nič drugače ne bo tudi letos.

V Kranju bomo tako priča športnemu prazniku, ki mu ni para. V treh dneh pričakujemo okoli 500 nastopajočih, zato tega ne smete zamuditi. Razpise za vse dirke si lahko pogledate tukaj, za več dodatnih informacij pa spremljajte naš FB profil.