sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

Rok Bajželj oblekel dres državnega prvaka

30. 4. 2023

Včeraj smo skupaj s Fundacijo Mateja Mohoriča organizirali 2. Pokal Mateja Mohoriča, kjer so se potegovali za naslove državnih prvakov. Kolesarje je ob cesti spodbujalo veliko število gledalcev, ki so spremljali napete bitke za naslove državnega prvaka. Za vrhunec dneva je poskrbel Rok Bajželj, ki je v kategoriji dečkov A s suverenim sprintom osvojil prvo mesto. Njegov rezultat sta s tretjim mestom dopolnila še Iza Božnar Prosen v kategoriji deklic B in Jalen Bernard v kategoriji dečkov C.  Poleg dirkanja pa smo se cel dan zabavali z različnimi aktivnostmi in se družili z Matejem Mohoričem.

Jaka Marolt in Jan Lešnik sta se v sklopu slovenske reprezentance udeležila dirke E3 Saxo Bank Classic. Kot na vsaki belgijski dirki tudi tu ni manjkalo tlakovanih odsekov, mehaničnih okvar in padcev, ki naredijo dirko še toliko bolj napeto. Po 120.7 kilometrih je zmagal domačin Sente Sentjens, Jaka Marolt je osvojil 30. mesto, Jan Lešnik pa 51. mesto.

Danes so v Italiji na dirki GP Maggio Fiaschettano nastopili tudi naši starejši mladinci. Dirka je bila dolga 80 kilometrov,  za selekcijo pa je poskrbel zelo zahteven dvo kilometrski klanec, katerega so kolesarji prevozili kar 12 krat. Fantje so se skozi celoten potek dirke vozili v ospredju in uspešno nadzirali dirko. Najboljši kolesar je bil Marcel Gladek na 11. mestu, sledil mu je Sven Mernik na 14. mestu, dirko pa je končal še Ian Peran, ki je zasedel 19. mesto.