Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ROK BAJŽELJ ZMAGOVALEC ETAPNE DIRKE KIDS TOUR

Medtem ko je članska ekipa z Dirko po Sloveniji zaključila že tretjo junijsko nedeljo, se je za ekipe dečkov ter mlajših mladincev začela prejšnji teden.

Kids Tour of Slovenia je ena največjih dirk teh kategorij v tem delu Evrope, otroci pa lahko izkusijo čar etapnih dirk. Pred kolesarji so bile 4 etape, vse v okolici Novega mesta. Prvi dan so se kolesarji iz Podturna povzpeli na Bazo 20, kamor je v kategoriji dečkov B kot najhitrejši prišel Rok Bajželj. Njegov rezultat so dopolnili še Marcel Hafner, ki je v kategoriji dečkov C dosegel 4. mesto, prav tako pa je za las stopničke zgrešil Lovro Rant (dečki A). Rok Bajželj je zmago ponovil že naslednji dan, ko je bil na sporedu kriterij v Kostanjevici na Krki. Zmago je Rok dosegel tudi v Škocjanu, kjer je potekala tretja etapa. Uspeh je dopolnil še Bor Nograšek, ki je tudi na tej etapi dosegel četrto mesto. Na zadnji, četrti dan, je Rok Bajželj imel kar nekaj smole, saj mu je počila zračnica in zmaga mu je spolzela iz rok, vendar pa mu je na koncu le uspelo ubraniti zmago v generalni razvrstitvi, kar je velik uspeh. Več sreče na tej etapi je imel Bor Nograšek, ki je v Novem mestu prvi prečkal ciljno črto.

Aktiven vikend je imela tudi članska ekipa, ki se je udeležila zelo zahtevne dirke Giro del Medio Brenta. Dirko je zaznamoval beg več kolesarjev, med našimi kolesarji pa se je najbolje uvrstil Matej Drinovec