Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

SCOTTOV KOLESARSKI DAN

29. 5. 2023

Zadnjo nedeljo v maju so staro mestno jedro Kranja zasedli kolesarji. Odvijala se je tradicionalna prireditev Scottov kolesarski dan v organizaciji Kolesarskega kluba Kranj in Proloco Trade. Letos že 7. po vrsti.

Foto: Luka Vovk

Prireditev je minila ob prijetnem in sproščenem druženju z veliko spremljevalnega programa.

Prvi so se na 1 kilometer dolgo progo otroškega maratona podali najmlajši. Uro kasneje so štartali udeleženci družinskega maratona, ki so se lahko odločili za 1, 2 ali 3 kroge in so tako prevozili 12, 21 ali 30 km. Kolesarji vseh starosti so se v spremstvu kolesarjev našega kluba podali z Glavnega trga skozi Primskovo in Britof, mimo Brda, nato skozi Kokrico in Rupo ter po cesti Staneta Žagarja in Likozarjevi cesti nazaj proti Glavnemu trgu. Ob prihodu v cilj je vsak udeleženec prejel spominsko medaljo in malico.

Foto: Luka Vovk
Foto: Luka Vovk

Otroke sta zabavala kuža Pazi in škrat Kranček, lahko so se zapeljali po spretnostnem poligonu ali Scottovem pumptracku ali pa se pomerili na mobilnem minigolfu. Če ste v nedeljo srečali otroka s poslikanim obrazom, se je zagotovo vračal z naše družinske kolesarske prireditve.

Foto: Luka Vovk
Foto: Luka Vovk
Foto: Luka Vovk

Na stojnicah so se predstavili različni razstavljavci, na voljo je bilo brezplačno testiranje koles Scott.

Seveda ni manjkal bogat srečelov. Glavne nagrade, kolesa Scott ASPECT 950, se je razveselil mladi kolesar Urban.

Foto: Luka Vovk

Skratka, bilo nas je veliiiiiko, imeli smo se super, zabavali smo se v družbi ljubiteljev kolesarstva, dobre volje ni manjkalo in smeh je odmeval po ulicah starega mestnega jedra Kranja, pa tudi vreme nam je bilo letos naklonjeno, saj je bil lep sončen dan.

Najbolj pa nas veseli, da se srečnih in zadovoljnih obrazov, ki so po premaganih kilometrih prispeli na cilj, sploh ne da prešteti.

Foto: Luka Vovk
Foto: Luka Vovk

Vsako leto s to prireditvijo in dirkami za Veliko nagrado Kranja, ki bodo letos 22. in 23. julija, dokazujemo, da je Kranj, tudi po naši zaslugi in dolgoletni tradiciji kluba, mesto kolesarjev in kolesark, množična udeležba pa je dokaz, da ste prireditev vzeli za svojo in komaj čakamo, da se naslednje leto zopet srečamo na najbolj družinskem kolesarskem dnevu na Gorenjskem.

Organizacije takšnega dogodka ne bi mogli izpeljati brez sodelovanja kolesarjev in sodelavcev našega kluba, sponzorjev, donatorjev ter seveda prostovoljcev. Vsem se zahvaljujemo za pomoč.

Fotogalerijo, ki jo bomo v prihodnjih dneh še posodobili, si lahko ogledate na našem FB profilu.