Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ŠEST DRŽAVNIH PRVAKOV NA VELODROMU

28.10.2019

Na prenovljenem velodromu v Češči vasi pri Novem mestu je pretekli vikend potekalo državno prvenstvo za kategorije dečkov, deklic ter mlajših mladink. Odlične rezultate so domov prinesli naši kolesarji, ki so osvojili šest naslovov državnih prvakov.

Prenovljen objekt na Dolenjskem so že v začetku leta preizkusili mladinci in člani, ki so prav tako tekmovali za naslove državnih prvakov. Tokrat so velodrom zavzeli najmlajši, ki so tekmovali v disciplinah vožnja na točke, vožnja na končni cilj, vožnja na čas ter v zasledovalni vožnji. Časa za pripravo na državno prvenstvo je bilo sicer izjemno malo, tako da so se naši kolesarji okoliščinam navkljub odlično odrezali.

Najuspešnejša disciplina, kjer so naši kolesarji pobrali največ medalj je bila zasledovalna vožnja. Vesna Potočnik, Erazem Valjavec in Eva Prevc so vsak v svoji kategoriji dosegli zmage in osvojili naslove državnih prvakov, njihov uspeh pa sta dopolnila še Bor Nograšek in Jan Lešnik, ki sta se v svojih kategorijah uvrstila na 2. mesto.
Zelo uspešna za naše je bila tudi disciplina vožnja na čas, kjer je na 500 metrov pri dečkih A naslov državnega prvaka osvojil Jan Lešnik, pri dečkih C pa Bor Nograšek. Na drugo in tretje mesto so se v svojih kategorijah uvrstila še Vesna Potočnik, Eva Prevc in Erazem Valjavec.

V disciplinah s skupinskim startom so naši kolesarji z Vesno Potočnik dosegli samo naslov državne prvakinje pri deklicah C. Poleg njene zmage so naši kolesarji osvojili še 8 medalj v disciplinah na končni cilj in v dirki na točke. Skupaj so naši najmlajši osvojili 6 naslovov državnih prvakov, 9 srebrnih in 4 bronaste medalje.