Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

SEZONA CIKLOKROSA SE JE KONČALA S KROSOM V NOVI GORICI

26. 12. 2018

Z dirko v Novi Gorici se je pretekli vikend končala letošnja sezona ciklokrosa. Na Primorskem je bil najuspešnejši od naših Aljaž Petek pri mlajših mladincih, v skupnem seštevku Pokala Slovenije pa sta se mu na stopničkah pridružila še Enej Božnar Prosen in Neja Kalan.

Aljaž Petek na državnem prvenstvu v Cerknici

Letošnja sezona, ki se je pričela v začetku novembra je bila nekoliko bolj strnjena, dirke so si sledile skoraj vsak vikend. Organizatorji vseh prireditev si zaslužijo pohvale saj so svoje dirke izpeljali zares dobro. Od Črnih njiv pa do Nove Gorice je sezona štela šest dirk, v Pokalu Slovenije pa so bili uvrščeni le tekmovalci s ciklokros kolesi, kolesarji na gorskih kolesih pa so tekmovali v točkovanju za Zimsko ligo.
Od naših kolesarjev so z vsemi preizkušnjami opravili Aljaž Petek in Maks Cvjetičanin pri mladincih ter Enej Božnar Prosen pri dečkih. V celotni sezoni velja izpostaviti tretje mesto in bronasto medaljo Aljaža Petka iz državnega prvenstva v Cerknici ter dvojno zmago Nika Čemažarja ter Jaka Primožiča v kategoriji ELITE v Šenčurju. V skupnem seštevku Pokala Slovenije sta na tretjem mestu končala Aljaž Petek pri mlajših mladincih ter Enej Božnar Prosen pri dečkih, na drugo mesto pa se je pri deklicah uvrstila Neja Kalan. Kar nekaj lepih rezultatov so dosegli tudi ostali kolesarji tako v Pokalu Slovenije kot tudi v točkovanju za Zimsko ligo.

Sezona je tako končana, leto gre h koncu, naši kolesarji pa se že pridno pripravljajo na novo cestno sezono.

Jaka Primožič v Šenčurju