Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

SEZONA MLAJŠIH KATEGORIJ SE JE KONČALA V MENGŠU

7. 10. 2018

Z današnjo dirko v Mengšu se je končala uspešna sezona za mlajše kategorije. V slogu celotne sezone so tudi na nedeljski dirki odlične uvrstitve dosegli naši dečki, deklice, mladinci ter mladinke.

DEČKOM ZMAGA UŠLA, DEKLETA SUVERENA

Sedma izvedba dirke v Mengšu je kot vedno postregla s spremenljivim vremenom ter zanimivimi in hitrimi predstavami mladih kolesarjev in kolesark. Zadnja preizkušnja v Pokalu Slovenije je potrdila končne skupne zmagovalce v letošnji sezoni. Z drugim mestom med dečki A se je v Mengšu od kategorije dečkov poslovil Aljaž Petek, ki se s preostalo ekipo sedmih kolesarjev seli med mlajše mladince. Na drugem in tretjem mestu pri dečkih B sta zadnjo dirko sezone sklenila Marcel Zornada in Jan Lešnik, najuspešnejša dečka B v letošnjem letu.

Kategorijo mlajših mladink zapuščata tudi Ana Ahačič in Tjaša Sušnik, ki sta v ločeni dirki deklet osvojili dvojno zmago, sledili pa sta jima tudi Neja Kalan in Tina Kostelec z zmago med deklicami A. Njihov uspeh je dopolnila Tajda Mohorič, ki je pri starejših mladinkah končala na drugem mestu.

KOVAČ USPEŠNO KONČAL SEZONO

Dirki mlajših in starejših mladincev sta potekali po suhih cestah, kriterijski dirki pa sta bili razlog za aktivne in napadalne predstave. Štefan Kovač je bil najuspešnejši mladinec v Mengšu, saj je v zgodnjem pobegu s kolesarjem Adrie Mobil zbral dovolj točk za drugo mesto. Kovač se kot del peterice kolesarjev prihodnje leto seli v višjo kategorijo starejših mladincev, kjer danes naši niso bili med vidnejšimi. 27 krogov dolga preizkušnja se je končala na zahtevnem vzponu na Mengeško kočo, kjer je zmago slavil domačin Marko Jeretina, od naših pa je bil najvišje Aleš Pirih na 13. mestu.

Starejši mladinci ter prvih deset mlajših mladincev v Pokalu Slovenije bo sezono sklenilo prihodnjo nedeljo z zaključkom slovenske sezone na dirki VN Avtomojster v Podsmreki.

VSI REZULTATI DIRKE V MENGŠU