sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

SEZONA SE BLIŽA KONCU, NAŠI KOLESARJI ŠE VEDNO Z NAJBOLJŠIMI

24. 9. 2017

Zadnji septembrski vikend sta bili na sporedu dve dirki za Pokal Slovenije v mlajših kategorijah. V soboto so dečki in deklice nastopili v Vodicah, v nedeljo pa je sledila še dirka v Straži na Dolenjskem, kjer so poleg najmlajših nastopili tudi mlajši mladinci.

Dečki C v deseterici v Straži

NA NOVEM KROGU V VODICAH DO ZMAGE LE DEKLETI

V Vodicah so na spremenjeni trasi nastopili dečki, deklice in mlajše mladinke. Dečki C so se spopadli s 5 krogov in 16 kilometrov dolgo preizkušnjo. Čeprav so tekmovalci v glavnini nekajkrat poizkušali s pobegi, se v ospredju ni znašla primerna kombinacija. Sledil je sprint skupine, kjer je bil znova premočan Marcel Skok (Sloga 1902 Idrija), v deseterici pa so končali trije naši. Tik pod stopničke sta se uvrstila Enej Božnar Prosen na 4. ter Marcel Zornada na 5. mesto, deseterico pa je za rep ujel Jan Lešnik. Med deklicami B je bila v sprintu najboljša Neja Kalan, medtem ko je Eva Prevc v višji kategoriji zaostala za tekmovalko iz BTC City Ljubljane ter stopila na drugo stopničko.

Dirka starejših dečkov B in A ter mlajših mladink, ki so nastopili skupaj, je bila dolga 10 krogov, oziroma 32 kilometrov. Že v prvem krogu se je pripetil padec nekaj kolesarjev, ki je iz boja za visoke uvrstitve izločil nekaj favoritov za končno zmago. V nadaljevanju je glavnini uspel pobeg dveh kolesarjev Adrie Mobil, ki sta v cilj prišla s prednostjo, ki jima je omogočila sproščeno slavje dvojne zmage. V sprintu glavnine, ki je štela okoli 40 kolesarjev so naši končali nekje v sredini absolutne konkurence, kar je na koncu prineslo 6. mesto za Aljaža Petka. Mlajši mladinki Ana Ahačič in Tjaša Sušnik sta dirko končali v prvi skupini, Ana je stopila na najvišjo stopničko, Tjaša pa se je morala zadovoljiti z drugim mestom.

NA DOLENJSKEM NAŠI BOLJ V OSPREDJU

V Straži pri Novem Mestu so se poleg najmlajših pomerili tudi mlajši mladinci, ki so za razliko od dečkov in deklic tekmovali v kriterijski različici dirke. Najprej so osem krogov prevozili dečki C in deklice B. Že v prvem krogu je napadel državni prvak Marcel Skok, kateremu je lahko sledil le kranjski Marcel s priimkom Zornada. V zadnji polovici dirke se je Skok otresel našega kolesarja in slavil novo zmago v letošnjem pokalu. Pol minute za njim je v cilj z nasmeškom na obrazu prišel Zornada, ki je priznal, da je bil Skok tokrat znova premočan. V ozadju se je bil boj za tretje mesto, ki ga je dobil Enej Božnar Prosen, ki je ciljno črto sicer prečkal za Nejo Kalan, ki je pri deklicah B dosegla še eno zmago.

Dečki B so se dvanajstkrat podali čez straški vzpon, ki je dodobra redčil skupino najboljših iz kroga v krog. V drugi polovici dirke je nesrečno padel Aljaž Petek, katerega padec je sicer nenamerno zakrivil njegov klubski kolega, a se je že v polovici kroga uspel vrniti v skupino najboljših. Lov na glavnino mu je zagotovo pobral nekaj moči, ki bi jo potreboval v sprintu glavnine, kjer je v tesnem peteroboju tekmovalcev potegnil najkrajšo in končal na 5. mestu. Med mlajšimi mladinkami sta se znova na prvo in drugo stopničko uvrstili Ana Ahačič in Tjaša Sušnik.

Tik pred dirko mlajših mladincev oziroma že proti koncu dirke dečkov A je v Straži dež namočil cestišče, pričakovalo pa se je hitro dirko od samega starta. Napovedi so se uresničile, domači kolesarji so bili zelo aktivni, kaj dosti pa niso zaostajali niti kolesarji Radenske ter Kranja. Pravzaprav Matic Maček je bil tisti, ki je bil najbolj aktiven Kranjčan, bil v dveh pobegih in pridno nabiral točke na vmesnih sprintih. V zaključku je z dvema kolesarjema “ubežal” glavnini in si priboril 11 točk, kar ga je pripeljalo na 3. mesto. Luka Zlate je osvojil 2 točki in se uvrstil na končno 7. mesto.

Sezona Pokala Slovenije se počasi bliža koncu. Prihodnjo nedeljo bo na sporedu zadnja dirka sezone v Mengšu, kjer bodo nastopile vse kategorije od dečkov do starejših mladincev.

Maček na tretji stopnički, Zlate na 7. mestu