Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

SEZONO KONČALI ŠE MLADINCI IN ČLANI

18. 10. 2021

Z dirkam v Italiji in na Hrvaškem so tudi naši mladinci in člani zaključili letošnjo sezono. Konec meseca sledi le še državno prvenstvo na velodromu.

Mladinska ekipa je v postavi Maks Cvjetičanin, Andrej Černe, Martin Eržen in Vid Košir nastopila na prvi izvedbi dirke Giro di Codogne – GP Citrecolor v bližini italijanskega Trevisa. Na 119 kilometrov dolgi krožni dirki z visoko povprečno hitrostjo slabih 45 kilometrov na uro so naši na koncu izvlekli kar dober rezultat. Med dirko sicer niso bili v nobenem pobegu, tudi v zadnjem ne, ko je v predzadnjem krogu ušla trojica kolesarjev. Ubežniki so bili zelo složni, prednost pred glavnino 90 kolesarjev je bila vseskozi okrog 50 sekund, v zadnjem kilometru je vodilne napadel kolesar Borgo Molina Matteo Scalco, ki je po dveh urah in štiridesetih minutah v cilju slavil prednost 13 sekund. V sprintu glavnine za tretje mesto se je od naših najbolje znašel Maks Cvjetičanin, ki je zasedel 12. mesto, Eržen je bil 34., Černe 36. ter Košir 45.

Članska ekipa pa je v Zagrebu končala sezono v postavi Matej Drinovec, Bine Lotrič, Jaka Vovk in Luka Ziherl. Nastopili so na 180 kilometrov dolgi preizkušnji Hrvaška-Slovenija, ki je tokrat potekala s startom in ciljem v Zagrebu, vmes pa je prečkala tudi slovensko ozemlje. Dirka se je končala s pobegom deseterice kolesarjev, kjer je zmago slavil kolesar organizatorja Žiga Horvat iz Adrie Mobila, od naših pa je na sedmem mestu dirko končal Matej Drinovec.

Sezona je tako kar se tiče cestnih dirk končana, sledi le še državno prvenstvo na velodromu za mladince in člane, ki bo konec meseca tri dni potekalo v Novem mestu.