Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ŠTEVILČNA ZASEDBA V BELGIJI

29. 3. 2019

Po prvih preizkušnjah v reprezentančnih dresih bodo prihodnji vikend naši kolesarji in kolesarke nastopili na dirki Pokala narodov v Belgiji. Tam bo nastopilo kar pet naših kolesarjev.

Ženska reprezentanca s selektorjem na petkovem treningu

Prva odprava slovenske reprezentance je v Belgiji že od prejšnjega vikenda, ko so mladinci nastopili na dirki prve kategorije, kjer je krst v tej kategoriji uspešno preživel Matic Maček. Sredi tedna sta se v bližino belgijskega Genta odpravili še ekipa do 23 let in ženska mladinska ekipa, ki jima poveljujeta Martin Hvastija in Martin Krašek. Naš klub je na zahodu Belgije številčno zastopan, Mačku so se pridružili še Aleš Pirih, Jaka Primožič, Ana Ahačič in Tjaša Sušnik. Primožič je že izkušen kolesar v reprezentančnem dresu, za ostale pa bo to prvi nastop na znamenitih belgijskih klasikah. Pirih si je vpoklic Hvastije prislužil z borbenimi nastopi v začetku sezone, Ana in Tjaša pa sta zraven praktično vedno, ko se sestavi ženska reprezentanca.

Vsi kolesarji in kolesarke so že preizkusili ceste v Belgiji, treningi v zadnjih dneh so bili namenjeni predvsem ogledu posameznih odsekov, kjer se dirka lahko odloča. Vse tri izvedbe dirke Gent Wevelgem štejejo za elitni Pokal narodov, ženska in mladinska dirka bo izpeljana četrtič, dirka kolesarjev do 23 let pa z vmesnimi prekinitvami poteka že od leta 1934. Prav reprezentanca do 23 let bo deležna največ pozornosti, saj slovenski kolesarji branijo lansko zmago Žiga Jermana, ki bo na startni črti tudi letos, ko brani barve francoske razvojne ekipe Groupama FDJ. Aleš Pirih in Jaka Primožič bosta v večji meri verjetno pomočnika prvemu kolesarju ekipe, Matic Maček bo mogoče ob ugodnem razpletu lahko računal na proste roke, dekleti pa si želita le uspešno prestati zahtevno dirko.

Nedeljski program bo zelo pester, po dirkah mlajših kategorij bosta na sporedu tudi ženski in moški profesionalni dirki, kjer bo med kolesarji Bahrain Meride nastopil tudi Matej Mohorič. O razpletu dirk bomo pisali na naših socialnih omrežjih, poročila pa bodo na naši spletni strani.