sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ŠVAB NA STOPNIČKAH V VOJVODINI, KATRAŠNIK TIK POD NJIMI

13. 9. 2015

Članska ekipa do 23 let je ta vikend nastopala v Srbiji, natančneje v Novem Sadu, kjer so se udeležili dveh enodnevnih dirk. Danes je Jernej Švab za las zgrešil zmago in končal na 2. mestu!

Dirki Tour of Vojvodina I in Tour of Vojvodina II, ki se odvijata od leta 2006 sta bili nekaj časa kategorizirani pri mednarodni kolesarski zvezi. Naši so na severu Srbije nastopili v postavi Gašper Katrašnik, Jernej Švab, Tadej Logar, Žiga Grošelj, Matic Grošelj in Luka Čotar.
Na včerajšnji dirki je Jernej Švab osvojil 14. mesto, danes pa je včerajšnjo solidno predstavo kronal s svojim najboljšim letošnjim dosežkom in osvojil 2. mesto.
Že v začetku 137 kilometrov dolge dirke se je izoblikovala ubežna skupina 11 kolesarjev, med njimi sta bila tudi naša Švab in Katrašnik. Glavnina celotno dirko ni uspela uloviti ubežnikov in 15 kilometrov do cilja so se od ubežnikov odcepili še trije kolesarji, dva Srba in naš Jernej Švab. V sprintu trojice je Švabu malo zmanjkalo, da bi ponovil lanski uspeh Gašperja Katrašnika, a je vseeno končal na 2. mestu in dosegel odličen uspeh. Gašper Katrašnik je v sprintu zasledovalcev, ki so zaostali 40 sekund zlahka osvojil končno 4. mesto in se z optimizmom podaja proti Richmondu, kjer bo konec septembra potekalo svetovno prvenstvo.

Ekipa na dirki Tour of Vojvodina
Ekipa na dirki Tour of Vojvodina