sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

TADEJ LOGAR ZMAGOVALEC V IVANIĆ GRADU

20. 8. 2017

V nedeljo so vse naše kategorije nastopile na 47. Memorialu Stjepana Grgaca v hrvaškem Ivanić Gradu. Izkazal se je Tadej Logar, ki je pri članih osvojil zmago.

Logar z dvignjenim palcem pred startom, je napovedal svojo zmago?

Tradicionalna dirka, ki jo hrvaški klub Ivanič prireja v spomin na odličnega kolesarja, vsako leto na start poleg domače konkurence privabi tudi večino slovenskih klubov. V šestih startih vseh kategorij so nastopili tudi naši dečki, mladinci in člani.

ENEJ NAJBOLJŠI DEČEK, KAVŠEK NAJVIŠJE PRI MLADINCIH

Prvi na startu so bili kot je v navadi, najmlajši dečki C. Prevozili so dobrih 20 kilometrov dolgo traso, po sprintu ubežne četverice pa je bil najhitrejši slovenski državni prvak Marcel Skok iz Idrije. Na tretjo stopničko se je uvrstil naš Enej Božnar Prosen. Mesto nižje se je pri dečkih B uvrstil Aljaž Petek, ko je bil najprej med trojico ubežnikov, ki jih je glavnina ujela slab kilometer do cilja, nato pa mu je za kaj več zmanjkalo moči.

Mlajši in starejši mladinci so prevozili 65 in 99 kilometrov. Najvišje uvrščen pri mlajših mladincih je bil Matic Maček na 6. mestu, pri starejših mladincih pa sta se na 5. in 6. mesto uvrstila Luka Kavšek in Aljaž Kostelec, ki sta v cilj prišla v ubežni skupini osmih kolesarjev.

LOGAR SOLIRAL DO ZMAGE

Članska ekipa je na 137 kilometrov dolgi dirki nastopila v postavi Luka Čotar, Tadej Logar, Jaka Primožič, Filip Kvasina, Fran Majoli, Matic Katrašnik in Matej Drinovec. Na startu dirke sicer niso bili zbrani vsi najboljši slovenski kolesarji, a se je dirka do odločilnega pobega vseeno odvijala zelo hitro. Med peterico ubežnikov se je znašel Logar, ki je s preostalimi ubežniki složno ohranjal prednost pred zasledovalci. 17 kilometrov do cilja pa se je odločil za samostojni napad in se takoj odpeljal vodilnim. Prednosti do cilja ni več zapravil in se je veselil zmage. Po Bojanu Ziherlu, Rajku Petku, Deanu Podgorniku, Roku Jeršetu in Aldo Ino Ilešiču je postal šesti kolesar našega kluba z zmago na omenjeni dirki.