sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

TEDEN DNI DO ZAČETKA SEZONE

8. 2. 2016

Članska ekipa je le še slab teden oddaljena od prve letošnje dirke v sezoni. Prvič si bodo fantje štartne številke nadeli to nedeljo, ko bo na sporedu dirka GP Laguna Poreč.
20160207_112740

Zimsko pripravljalno obdobje je bilo za vse kar dolgo, tekmovalni premor so naši dobro izkoristili in se po načrtovanem planu pripravljali na novo sezono. Vreme je bilo kolesarjem naklonjeno, mraza ter večjih količin snega ni bilo, zato so večino treninga opravili v domačih krajih, v zadnjem mesecu pa so formo lovili na pripravah na slovenski obali ter v hrvaški Istri. Nekaj nervoze med fanti je pred prvim štartom v sezoni že čutiti, a bo ta zagotovo kmalu odveč, ko se bodo pomerili proti ostalim evropskim ekipam, ki bodo na startu prvih spomladanskih dirk v Istri.

Kot smo že pisali je ekipa pred sezono doživela nekaj sprememb, še vedno ostaja najmlajša daleč okoli, ki se mora zagotovo še veliko naučiti. Najizkušenejši člani Žiga Grošelj, Tadej Logar in Jernej Švab bodo vlečni konji letošnje ekipe, poleg njih bo trener Matjaž Zevnik lahko računal še na Miha Poljanca, Luka Čotarja, Matica Grošlja in novinca med cestnimi kolesarji Simona Čibeja. Kot smo že pisali je Čibej iz gorsko kolesarskih voda, dosegal je odlične rezultate, sedaj mu bo vse to lahko dobra podlaga za učenje drugačnega načina dirkanja, ki ga bo izkusil že na prvi dirki.

Po besedah Zevnika je ekipa dobro pripravljena, za ta čas so opravili veliko kvalitetnih treningov, zato brez strahu pričakuje začetek sezone. Poleg prve dirke v Poreču je vodja ekipe že sestavil tudi celotni plan prvega dela sezone, ko bodo nastopili še v Izoli na prvi letošnji slovenski dirki, nato bodo sledile še tradicionalne dirke Poreč Trophy, Umag Trophy in etapna dirka Istrska pomlad, ki bo zaključek dirk v Istri. Takoj za tem, v aprilu sledijo zahtevne dirke v Italiji, kjer se bodo naši preizkusili še v konkurenci do 23 let.

Na zadnjem mini kampu pred prvo dirko so naši tekmovalci dobili vso opremo, ki jo je priskrbelo podjetje Proloco Trade. Letos se bodo vozili na Scottovem Foilu, po dirkah pa bodo oblečeni v trenirke Fila.