sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

TJAŠA DO NOVE ZMAGE, PETEK TIK ZA ZMAGOVALCEM V GABRJAH

4. 6. 2017

Pester spored dirk za mlajše kategorije se je v nedeljo nadaljeval na dolenjskem, kjer so se dečki, deklice ter mlajše mladinke pomerili za točke Pokala Slovenije na zahtevni trasi v Gabrjah. Do zmag sta prišli Neja Kalan in Tjaša Sušnik, za las je brez nje ostal Aljaž Petek.

Košir, Križnar in Petek na startu dirke dečkov B

Na dolenjskem so znova poskrbeli za sončno in toplo vreme, ki je poskrbel za odlične pogoje na dirki. Zelo zahteven, 5 kilometrov dolg krog vsako leto poskrbi za hudo selekcijo, nič drugače ni bilo letos. Že v prvi dirki se je po koncu prvega kroga vodilna skupina popolnoma razbila. V ospredju sta ostala dva kolesarja, zadaj pa se je za priključek borila skupina 7 zasledovalcev, kjer je bilo 5 naših kolesarjev, med njimi tudi deklica Neja Kalan. V zadnjem krogu je prav ona malce pospešila in v cilj prišla na absolutnem tretjem mestu, ter osvojila novo zmago v letošnji sezoni. Sprint za tretje mesto je pripadel kolesarju Adrie Mobil, naših pa se je kar 6 uvrstilo med prvih 11 na dirki.

Dečki B so ponovno malce taktizirali, po polovici dirke je spredaj ostala skupina štirih kolesarjev, med njimi je bil tudi Aljaž Petek. V zahtevnem in dolgem sprintu ubežnikov je moral premoč za las priznati le državnem prvaku iz Ljubljane in se uvrstil na 2. mesto. Žan Križnar je ostal v zasledovalni skupini šesterice in na koncu osvojil 9. mesto. Med deklicami, ki so nastopale z dečki B se je Eva Prevc povzpela na drugo stopničko.
V najstarejši kategoriji dečkov smo ponovno videli zelo podoben scenarij, ki smo ga vajeni iz letošnjih dirk. V ospredju se je dva kroga do konca izoblikovala skupina 6 kolesarjev, ki se je kasneje pomerila za zmago. Ta je ostala doma, najhitrejši je bil kolesar Adrie Mobila. Aljaž Krč je dirko končal v drugi skupini na 8. mestu, kmalu za njim pa je v cilj prispela Tjaša Sušnik, kot zmagovalka dirke pri mlajših mladinkah. Tako je v treh dnevih že drugič stopila na najvišjo stopničko in znova premagala Ano Ahačič.

VSI REZULTATI DIRKE V GABRJAH

Dečki B na podelitvi

Foto: Rajko Petek