sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

TJAŠA SUŠNIK IN ANA AHAČIČ POTUJETA NA OLIMPIJSKI FESTIVAL

21.7. 2017

V senci domačih prireditev in praznovanja 60. obletnice obstoja Kolesarskega kluba Kranj, se na olimpijski festival mladih športnikov v soboto odpravljata mlajši mladinki Tjaša Sušnik in Ana Ahačič. V madžarskem Györu bosta nastopili na cestni dirki in v vožnji na čas.

Ana Ahačič in Tjaša Sušnik na predstavitvi v Zrečah

V sredo se je v Zrečah predstavila mladinska olimpijska reprezentanca, ki bo Slovenijo zastopala na olimpijskem festivalu evropske mladine, ki bo potekal od 23. do 29. julija v Györu. Slovenska odprava bo štela 73 športnikov, ki bodo nastopali v 9 športih, med njimi bo tudi cestno kolesarstvo, kjer se bodo tekmovalci merili za medalje v vožnji na čas ter na cestni dirki. Poleg mladink Tjaše Sušnik in Ane Ahačič, ki sta skozi celotno sezono dokazali, da si nastop nedvomno zaslužita, bodo tam nastopili še mladinci Jan Bevc, Boštjan Murn (Adria Mobil) ter Marko Jeretina (KD Rog). Selektor mladincev Miha Koncilija je imel pri izbiri mladincev zelo težko delo, saj so bili fantje skozi celotno sezono zelo izenačeni. Fantje in dekleta so prve priprave na EYOF opravili že decembra, kjer so v Portorožu nabirali prve letošnje kilometre pred novo sezono, še pred tem pa so se konec lanskega oktobra zbrali na prvem spoznavnem mini kampu olimpijske reprezentance v Ljubljani. Zadnje dni pred odhodom na Madžarsko pa je reprezentanca v končni postavi preživela v Cerkljah, kjer so opravili nekaj zadnjih treningov.

Za naši mladinki bo to prvo večje mednarodno tekmovanje, ki se ga seveda zelo veselita. V zadnjem obdobju so vse priprave potekale s ciljem biti v najboljši formi prihodnji torek in četrtek, ko se bodo kolesarji in kolesarke udarili za medalje. Ana je tip kolesarke, ki bo glavno orožje, če bo v cilj prišla večja skupina kolesark, Tjaša pa bo svojo srečo poizkusila v kakšnih ubežnih kombinacijah.

O poteku olimpijskega festivala evropske mladine in rezultatih bomo pisali na naših družbenih omrežjih Facebook in Twitter.

73 slovenskih športnikov, ki bodo nastopili na EYOF