Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

TJAŠA SUŠNIK DRŽAVNA PRVAKINJA V KRITERIJU, ČEMAŽAR PRI MLADINCIH STOPNIČKO NIŽJE

3. 6. 2017

Včeraj je v Medvodah potekalo prvo državno prvenstvo v kriteriju za kategorije mladincev, mladink, članic, ter članov. Majico državne prvakinje je oblekla Tjaša Sušnik pri mlajših mladinkah.

Tjaša Sušnik v dresu državne prvakinje ter Ana Ahačič na drugem mestu

Po dveh letih se je v koledar dirk vrnil atraktiven kriterij v Medvodah, ki je tokrat štel za naslove državnih prvakov in prvakinj. Cesto je pred pričetkom prvega starta dodobra namočil dež, sodniki so malce prestavili start mlajših mladincev, nato pa je vse potekalo gladko do cilja dirke ELITE in do 23 let.

Med mlajšimi mladinci, ki so prevozili 40 krogov so nastopili 4 naši kolesarji. Najbolje od naših je celotno dirko kazalo Maticu Mačku, ki sicer ni osvojil nobene točke, a je na koncu končal tik za deseterico na 13. mestu.
Dirka starejših mladincev je bila dolga 50 krogov in od starta zelo atraktivna in napeta. Točke v sprintih je osvojilo kar 13 kolesarjev, največ jih je uspelo zbrati kolesarju Adrie Mobil. Takoj za njim se je na drugo mesto, s 6 točkami manj uvrstil Nik Čemažar. David Čadež je končal na 13. mestu.
Po dirki starejših mladincev so se na 30 krogov dolgo dirko na točke podale vse ženske kategorije. Mlajši mladinki sta dirkali zelo dobro, v zadnji ciljni ravnini sta se med seboj pomerili za prvo mesto in naslov državne prvakinje. Tokrat je bila uspešnejša Tjaša Sušnik, ki je oblekla majico za najboljšo v državi. Liza Komar je med starejšimi mladinkami končala na 6. mestu.
Dirko ELITE in članov do 23 let, ki je bila pred startom skrajšana iz 80 na 60 krogov, je dobil Rok Korošec (Amplatz BMC). Na startu so bili trije naši kolesarji, na 4. in 5, mestu sta, med kolesarji kategorije ELITE končala Matej Drinovec in Tadej Logar.