Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

TUDI DEČKI IN DEKLICE ZAČELI NOVO SEZONO

6. 7. 2020

Potem, ko so zelo uspešno sezono nadaljevali mladinci in člani, so pretekli vikend prvič letos nastopili tudi najmlajši dečki in deklice. V Kostanjevici na Krki so po devetih mesecih tekmovalnega premora znova pognali pedala z vso močjo.

Dolenjske Benetke, kot radi rečejo Kostanjevici, so kot že nekajkrat prej gostile izjemne zanimive dirke mlajših kategorij za Pokal Slovenije. Na startni črti je bilo v vseh kategorijah preko 150 kolesarjev, med njimi tudi gostje iz Italije. Krožna trasa z dolžino 800 metri in vmesnimi sprinti za kriterijske točke je bila kot vedno izjemno hitra in zanimiva, fantje in dekleta pa so pokazali izjemno borbenost, videlo pa se je kako so komaj čakali začetek sezone.

Dečki C, so prevozili 10 krogov z dvema vmesnima sprintoma. Oba je dobil kolesar Adrie Mobila, za njim pa je na drugem mestu končal naš Bor Nograšek, ki je osvojil 3 točke. Pri dečkih A smo že videli bolj napeto preizkušnjo, zmaga je odšla v Italijo, v deseterici pa sta končala Erazem Valjavec na 4. ter Gašper Bešter na 8. mestu. Bolj uspešne so bile v tej kategoriji deklice, saj sta na stopnički stopili Ema Podberšič, ki je dosegla svojo prvo zmago in Ajda Gortan, ki je osvojila tretje mesto.

Italijani so se veselili tudi zmage pri mlajših mladincih. Tomas Capra je bil zelo suveren in osvojil zmage na petih od šestih sprintov, edini, ki mu je uspel ukrasti 5 točk za zmago na vmesnem sprintu je bil Aljaž Petek, ki jih je osvojil po poizkusu solo pobega. Na koncu je s sedmimi točkami končal na tretjem mestu.

VSI REZULTATI DIRKE V KOSTANJEVICI