Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Turkulov najboljši v Srbiji, Ziherl 13. v Izoli, Marolt 17. v Belgiji.

21. 3. 2022

Za nami je še en zelo pester vikend. Luka Turkulov je nastopil na dirki Kup Srbije, članska ekipa pa je nastopila v Izoli na dirki za Veliko nagrado slovenske Istre. Starejši mladinci so ta vikend ”počivali”, dirkalno aktiven je bil le Jaka Marolt, ki je s slovensko reprezentanco nastopil na dirki Guido Reybrouck Classic v Belgiji.

V Erdeviku, Srbija je v nedeljo potekala dirka Kup Srbije, na start dirke pa se je postavilo 42 kolesarjev, med katerimi je bil tudi naš Luka Turkulov. Turkulov je napadel že skoraj v samem začetku dirke in začel beg na desetem kilometru. V begu se mu je kasneje pridružil še eden izmed kolesarjev, s katerim sta suvereno dirkala proti cilju. Krog do cilja je ponovno napadel Turkulov, zaradi česar je  prvi prečkal ciljno črto te 85 kilometrske preizkušnje.

Nič manj napeto ni bilo tudi na slovenskih tleh, saj je v Izoli potekala prva domača dirka, kjer so v barvah našega kluba nastopili Teo Pečnik, Luka Ziherl, Vid Jeromel, Andrej Črne, Martin Eržen in Nejc Komac. Na startu 156 kilometrske dirke je bila letos malce šibkejša konkurenca kot smo vajeni po navadi, dirka pa je bila kljub temu zelo hitra in zahtevna. Tudi letos je veliko kolesarjev poizkusilo srečo v samostojnih pobegih, sprinterske ekipe pa vajeti niso izpustili iz rok in nevtralizirale vsak poizkus. Tako se je tudi na ciljni ravnini letošnje izvedbe vnel skupinski sprint, katerega je zmagal Poljak Proc Bartlomiej (Team Santich – Wibatech). Naš najboljši kolesar je bil tokrat Luka Ziherl, ki je zasedel odlično 13. mesto, ciljno črto pa je prečkal še Teo Pečnik, ki je z 22 sekundami zaostanka zasedel 54. mesto. Ostali fantje dirke niso zaključili.

Foto: Žan Peternelj

Odlične novice prihajajo tudi iz Belgije, kjer je v v barvah slovenske reprezentance nastopil Jaka Marolt. Starejši mladinci slovenske reprezentance so pod okriljem selektorja Naceta Korošca v soboto in nedeljo dirkali na dirki Guido Reybrouck Classic. V soboto je potekala individualna vožnja na čas,  ki je velja za zelo specifično. Kot najboljši slovenski kolesar je Jaka Marolt zasedel solidno 21. mesto, kar je vzpodbudna popotnica za naprej. V nedeljo je bila na vrsti še cestna preizkušnja, ki je bila vse prej kot lahka. Dirko so namreč zaznamovale ozke ceste, kaos, tlakovani odseki in visoke hitrosti, zaradi česar je po polovici dirke v glavnini ostal le del naše reprezentance. Dirko je najbolje končal Žak Eržen (Adria Mobil), Jaka Marolt pa je zasedel 33. mesto, v skupnem seštevku pa je Jaka osvojil 17. mesto. Selektor starejših mladincev Nace Korošec je optimističen, naslednja preizkušnja pa bo Gent-Wevelgem to nedeljo.

I