Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

URBAN KALAN DO ZMAGE V LENARTU

30.9.2019

Na hipodromu Polena v Lenartu se je nadaljevala letošnja sezona Pokala Slovenije. Naše kolesarke in kolesarji so bili znova uspešni, svojo prvo zmago je dosegel Urban Kalan.

Na dirkališču, kjer imajo večinoma glavno besedo tekmovalci s konji, so se tokrat pomerili mladi kolesarji in kolesarke. Dirke na hipodromu Polena v Lenartu so vedno zanimive in nič drugače ni bilo tokrat.
Dirke na kriterijske točke dodatno pospešijo že tako atraktivne dirke, saj se najmlajši na vnaprej določeno število krogov borijo za vmesne točke. Pri dečkih E jih je prvič zbral največ Urban Kalan, ki je osvojil vse sprinte in dosegel svojo prvo suvereno zmago. Naša edina ženska predstavnica, ki je končala dirko v svoji kategoriji je bila Vesna Potočnik, ki je z dvema osvojenima točkama dosegla drugo mesto.

Na tretje stopničke so v svojih kategorijah stopili Erazem Valjavec pri dečkih B, Enej Božnar Prosen pri dečkih A ter Žiga Udir pri strejših mladincih. Maks Cvjetičanin je le tretje mesto za las zgrešil in z devetimi točkami ostal tik pod odrom za zmagovalce.