Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

UROŠ REPŠE Z NAJVEČ TOČKAMI NA POKLJUKI

19.7.2021

Pretekli vikend je na Pokljuki potekala nova dirka Pokala Slovenije za vse kategorije. Uspešno so nastopili tudi naši kolesarji, ki so z Urošom Repšetom osvojili zmago v članski kategoriji in še nekaj uvrstitev na zmagovalni oder.

NOGRAŠEK IN VALJAVEC ZAOSTALA ZA ZMAGOVALCEM

Na deževno in precej hladno soboto na Pokljuki so najprej nastopili najmlajši dečki in deklice, kjer so naši kolesarji največ uspeha dosegli v kategoriji dečkov B. Prevozili so devet krogov v dirki na končni cilj, na koncu pa je bil v sprintu tik za zmagovalcem Bor Nograšek, ki nadaljuje z zbiranjem uvrstitev na oder za zmagovalce. V kategoriji dečkov C sta v deseterici najboljših končala Tim Podobnik na 6., ter Urban Kalan na 9. mestu.

VSI REZULTATI DIRKE VN GORJE

V mladinski kategoriji, ki je že nastopila v dirki na kriterijske točke, so prednjačili mlajši mladinci. V 15 krogov dolgi dirki, kjer so vsak krog nabirali točke, je najvišje končal Erazem Valjavec na drugem mestu, njegov uspeh pa je na četrtem dopolnil Jan Lešnik. Med starejšimi mladinci je v deseterici kot najboljši naš, s tremi točkami na sedmem mestu končal Andrej Černe.

REPŠE NA PRVI, ZIHERL NA TRETJI STOPNIČKI

Zadnja dirka dneva je pripadla članski kategoriji, kjer je nastopilo 20 kolesarjev. Kmalu po startu dirke se je v ospredju formirala ubežna skupina petih kolesarjev, kjer sta pridno točke nabirala najprej Luka Ziherl, v zadnjem delu dirke pa še Uroš Repše. V trideset krogov dolgi dirki je zbral 32 točk in stopil na najvišjo stopničko, družbo na odru za zmagovalce pa mu je delal Luka Ziherl z 18 točkami. Dva kolesarja na stopničkah najboljših sta dober obet pred prihajajočim domačim festivalom v Kranju, kjer bo v soboto in nedeljo pester program.