Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Uspešna nedelja za podmladek našega kluba

23. 5. 2022

Naši kolesarji so včerajšnjo nedeljo preživeli na kar petih različnih dirkah! Dečki so se pomerili v Komendi, starejši mladinci so nastopili na severovzhodu Italije, članska ekipa pa se je imela priložnost pokazati v Cerkljah na Gorenjskem. V Srbiji je nastopil Luka Turkulov, Martin Eržen in Jaka Marolt pa sta skupaj s slovensko reprezentanco nastopila na dirki Eroica Juniors.

Na 15. izvedbi Velike nagrade Komende so dečki lahko poželi sadove svojega trdega dela, saj so domov prišli bogatejši za kar tri medalje! Pri dečkih C je Marcel Hafner za le nekaj sekund zgrešil stopničke in tako končal na 5. mestu. Po cilju dečkov C so se na krog skupaj podali dečki kategorij A in B. S složno vožnjo so uspeli obvladovati dirko in tako poskrbeli, da je samostojen napad Jana Mubija uspel in s tem osvojil prvo mesto v kategoriji dečkov A. Za drugo mesto se je vnel skupinski šprint, na katerem je bil najhitrejši Bor Nograsek in tako vse razveselil z 2. mestom. V šprintu se je odlično odrezal tudi Rok Bajželj, ki je s sabo domov odnesel srebrno medaljo dečkov B. Za dodatni ekipni uspeh pa je poskrbel še Lovro Rant, ki je v konkurenci dečkov A dosegel 10. mesto.

Foto: Prijavim. se

Le streljaj proč v Cerkljah na Gorenjskem pa članska ekipa ni imela tako dobrega dneva. Večino dirke sta bila v begu dva kolesarja, katerih beg je bil proti koncu nevtraliziran. Za izjemno zahtevno dirko je poskrbela vročina in tehnična trasa, olje pa so na ogenj prilile še močnejše ekipe, ki so na zaključnih krogih poskrbele za hudo selekcijo. Trener Uroš Repše s predstavo nekaterih kolesarjev ni bil zadovoljen, solidno pa sta odpeljala Leon Šarc in Luka Ziherl. Nedelja je bila bolj prizanesljiva do Luka Turkulova, ki je na dirki v domači Srbiji osvojil 2. mesto.

 Starejši mladinci so nastopili na 107 kilometrski dirki GP Rinascita. Fantje so dirko nadzirali ter uspešno pokrivali napade močnejših ekip. Kljub prizadevanju ekipe je uspelo kolesarjem tujih ekip oblikovati ubežno skupino. Dirka je potekala v zelo hitrem ritmu in našim fantom je do cilja beg uspelo nevtralizirati. V ekipnem duhu so pripravili ekipni vlak in tako omogočili Janu Lešniku, da se je boril v skupinskem sprintu. Lešnik je cilj prečkal kot 15., na 20. mestu mu je sledil še Žiga Kalan, na 21. mesto pa se je uvrstil Enej Božnar Prosen.

Foto: Nace Korošec

Tudi Martin Eržen in Jaka Marolt sta se odpravila v Italijo, v slikovito pokrajino Toskano, kjer sta nastopila na mednarodni dirki Eroica Juniores. Dirka je bila zelo težka, saj so kolesarji skupno prevozili kar 1900 metrov vzpona. Bele makadamske ceste so izjemno lepe na pogled, dirkanje na njih pa je druga zgodba. Naša kolesarja na dirki nista imela sreče, saj je bil Marolt udeležen v padcu že po prvih 15 kilometrih, Eržen pa je na enem izmed makadamskih odsekov predrl zračnico in tako izgubil veliko časa.