sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

V IDRIJI DEKLICE NA STOPNIČKAH, DEČKI ZELO BLIZU

22. 5. 2016

Dečki in deklice so pretekli vikend nastopili na tridnevni etapni dirki za VN Idrije. Pri deklicah so vse Savčanke v generalni razvrstitvi stopile na stopničke, dečki končali v deseterici.

Zajeta slika

 

Tridnevna dirka v Idriji je edina etapna dirka v koledarju dirk za najmlajše kategorije. Letos so se tekmovalci in tekmovalke spopadli z vzponom na Kanomeljsko razpotje, kronometrom v Idrijsko Belo, ter krožno dirko po ulicah Idrije, ki je nadomestila lansko krožno preizkušnjo na Ledinah.

Že na vzponu na Razpotje v prvi etapi so se naredili prve večje razlike med tekmovalci. 2,5 kilometra dolg vzpon za dečke C in deklice C ter B je kot prvi Savčan premagal Aljaž Petek, ki je z zaostankom dobre minute zasedel 7. mesto. Pri deklicah C je bila Neja Kalan četrta, Eva Prevc pa pri deklicah B druga. Majhni zaostanki so razdelili prvo skupino pri dečkih B, kjer so tekmovalci prevozili slabe 4 kilometre dolg vzpon. Aljaž Krč je na 7. mestu za zmagovalcem zaostal 39 sekund . Tjaša Sušnik in Ana Ahačič sta si med deklicami A razdelili prvo in drugo mesto, Tjaša je v absolutni konkurenci na vrh Razpotja prišla na 12. mestu. Pri dečkih A je bil v etapi najboljši Savčan Gregor Durkov na 8. mestu.

V sobotnem slabih 6 kilometrov dolgem kronometru je v kategoriji dečkov C in deklic C ter B zelo dobro predstavo prikazala Eva Prevc, ki je v absolutni konkurenci dečkov in deklic z zaostankom slabe pol minute končala na 5. mestu. Aljaž Petek je zaostal dve sekundi več in zasedel 7. mesto, pri deklicah C pa se je Neja Kalan uvrstila na 4. mesto. Med dečki B se je na 8. mesto uvrstil Aljaž Krč, Ana Ahačič pri deklicah A je v absolutni konkurenci dosegla 11. mesto. Pri dečkih A pa je bil prvi od naših Gregor Durkov na 15. mestu.

Tretja etapa po ulicah Idrije je bila izredno atraktivna, prav v vsaki kategoriji smo videli izjemno borbo vseh tekmovalk in tekmovalcev, kjer so na zelo zahtevni tehnični trasi zelo dobro nastopili tudi Savčani. Pri dečkih C smo imeli v prvi skupini tri predstavnike, ki so krojili razplet v zadnjih krogih dirke. Kot najboljši je končal Žan Križnar na 7. mestu, Enej Božnar Prosen in Aljaž Petek sta zasedla 9. in 10. mesto. Med dečki B je bil med najbolj vidnimi posamezniki na dirki Aljaž Krč. Po padcu v prvem krogu, je osvojil zadnji gorski cilj in sam večkrat razbil skupino najboljših, na koncu pa je v sprintu prilezel do 7. mesta. V zadnji dirki so nastopili dečki A, kjer je prišlo do izredne selekcije že v prvi tretjini dirke, kjer je ušla trojica kolesarjev in nato pred zadnjimi 5 krogi ujela vse tekmovalce na progi, tako je v cilj prišla zgolj peterica kolesarjev, vsi ostali so bili sicer uvrščeni, a z zaostanki.

V generalni razvrstitvi je bil pri dečkih C najboljši Aljaž Petek na 7. mestu, pri dečkih B Aljaž Krč na 5. mestu in 3. v razvrstitvi gorskih ciljev, pri dečkih A pa Gregor Durkov na 7. mestu.
Pri deklicah C je bila Neja Kalan generalno 3., Eva Prevc pri deklicah B 2., Ana Ahačič in Tjaša Sušnik pa sta pri deklicah A osvojili prvo in drugo mesto!

VSI REZULTATI VN IDRIJE

Pester mesec maj se bo končal prihodnji vikend, ko se bodo najmlajše kategorije pomerile na naši domači dirki na Trsteniku. Vsi ste vabljeni, da si zanimive dirke v soboto od 12.45 ure naprej tudi ogledate, v nedeljo pa bomo seveda vsi na Scottovem kolesarskem dnevu v Kranju! 

Foto: Miha Tratnik Bajc