sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

V IZOLI NAJHITREJŠI GOLČER, GROŠELJ 28.

28. 2. 2016

Na 3. izvedbi dirke za Veliko nagrado Izole smo dobili prvega slovenskega zmagovalca. Golčer najhitrejši v sprintu ubežne četverice. Od naših je bil znova najboljši Žiga Grošelj na 28. mestu!

svab_izola

 

Napovedano deževno vreme je malce prizaneslo kolesarjem, ki so ob 12. uri krenili na 156 kilometrov dolgo traso. Prevozili so 3 večje kroge skozi Barede, Gažon, Šmarje, Sečovlje, Lucijo in Izolo, ki so vključevali tudi dva malce daljša vzpona. Po zaključku teh krogov so kolesarji prevozili še 3 krajše kroge v okolici Izole.
Dirka je bila od štarta hitra, povprečna hitrost v prvi uri je bila 40 kilometrov na uro, po nekaj prvih poskusov pobega si je prvo večjo prednost v drugem krogu privozila skupina 8 kolesarjev. Nekaj kolesarjev kasneje ni uspelo zdržati tempa najhitrejših, zdržali so štirje ubežniki. Prednost ni nikoli narasla na več kot minuto in pol, a vseeno so bili ubežniki dovolj složni, da so na zaključne kroge prišli s prednostjo minute, ki so jo zadržali vse do konca. V sprintu četverice je imel največ moči novinec v dresu Adrie Mobil Jure Golčer, ki je tako v svojem drugem nastopu za novo ekipo že vknjižil prvo zmago.

Naši tekmovalci so bili danes malce bolj v ozadju, nekaj težav so imeli s krči in menjavami koles. Vseeno je s prvo zasledovalno skupino v cilj prikolesaril najstarejši Žiga Grošelj, ki je končal na 28. mestu. Savčani bodo znova “na delu” že v sredo, ko sledi dirka v Umagu.

sava_izola

Foto: Prijavim.se