Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

V IZOLI Z NOVIM VODSTVOM IZ AVTOMOBILA

18. 2. 2019

V nedeljo se bo z Veliko nagrado Slovenske Istre pričela letošnja kolesarska sezona na slovenskih cestah, ki bo hkrati prvi krst za našo člansko ekipo v novi sezoni. Cilji so visoki, a ne preambiciozni, poudarjata direktor kluba in novi športni direktor.

Nik Čemažar in Jaka Primožič na novih kolesih

FEBRUARSKA POMLAD

Letošnji februar ni tipičen zimski mesec, kar dodobra izkoriščajo naši kolesarji in kolesarke, ki praktično že celo koledarsko leto lahko trenirajo zunaj. Vseeno so kar nekaj dni tako člani, kot mladinci in mladinke do sedaj preživeli na slovenski obali in hrvaški Istri, kjer so pilili formo pred hitro bližajočo se novo sezono. Le to bodo v nedeljo na domačih cestah odprli člani, ki bodo nastopili na 6. Veliki nagradi Slovenske Istre, ki se s startom in ciljem odvija v Izoli in njeni okolici. Na njej se bo kot novi športni direktor prvič predstavil tudi Tadej Valjavec, ki je pred prihajajočo sezono dobre volje. “S fanti smo praktično vso zimo trenirali na kolesih, vreme nam je bilo zelo naklonjeno, zadnje tedne pa smo preživeli na skupnih pripravah v Strunjanu, kjer sem dobil še zadnje potrditve, da so dobro pripravljeni. Vesel sem, da so se brez problema priključili tudi mlajši tekmovalci, ki bodo dobili priložnost že v Izoli”, je prve besede po prihodu iz Strunjana strnil Valjavec. Ekipo za premiero v Izoli je že izbral, na startu 156 kilometrov dolge dirke bodo Nik Čemažar, Luka Čotar, Filip Kvasina, Luka Lakota, Aleš Pirih, Jaka Primožič in Luka Skuk. Pirih in Skuk sta novinca, prvo leto v kategoriji članov in sta po besedah Valjavca dovolj dobro pripravljena za prvo dirko.

Cilji so visoki, direktor kluba Matjaž Zevnik poudarja, da tako v športu mora biti:“Naši cilji so vedno visoki, v vsako dirko gremo s pozitivnim mišljenjem. Nič drugače ne bo letos, fantje so dobro pripravljeni, s Tadejem so čez zimo opravili dobro delo. Veseli me, da so se dobro priključili tudi fantje, ki so prvo leto v tej kategoriji. Vsi bodo med sezono zagotovo dobili dovolj priložnosti in na njih je, da jo izkoristijo”.

Start dirke bo v nedeljo ob 12. uri z zaprto vožnjo iz Trga Republike, po slabih 160 kilometrov pa se v Izoli pričakuje sprint manjše skupine kolesarjev. Našim kolesarjem želimo srečo, o rezultatih pa vas obveščamo na naših družbenih omrežjih.