Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

V KRANJU NAŠI DO LEPIH UVRSTITEV

3. 8. 2015

Z včerajšnjo 47. izvedbo Velike nagrade Kranja za kategorijo ELITE in U23 se je končal še en uspešen Kolesarski praznik v Kranju. Tako z organizacijskega vidika kot tudi rezultatskega.

Pa začnimo po vrsti. Na petkovem 800 metrov dolgem prologu na dirki za Veliko nagrado Mateja Mohoriča je najboljši čas postavil Matic Katrašnik. S tem je postal prvi nosilec rumene majice v zgodovini na omenjeni dirki. Prva in druga etapa se naši ekipi starejših mladincev nista najbolje izšli, prišlo je do nekaj padcev in okvar kolesa. Generalno je dirko na 27. mestu končal Matic Katrašnik, ki je v točkovanju za najboljšega po točkah osvojil 4. mesto.

Matic Katrašnik v rumeni majici na startu 1. etape
Matic Katrašnik v rumeni majici na startu 1. etape

Pri mlajših mladincih je na sobotnem Nočnem kriteriju odlično 3. mesto osvojil Luka Eržen, ki je ob odsotnosti Nika Čemažarja prevzel vlogo kapetana. Tudi na nedeljski dirki Po ulicah Kranja je bil ob pomoči Čadeža in Piriha na poti do dobre uvrstitve, a mu je veselje preprečila počena zračnica.

Pri najmlajših so zopet najboljše uvrstitve dosegle deklice. Pri deklicah B sta bile Ana Ahačič in Tjaša Sušnik 1. ter 2. V kategoriji deklic C je Eva Prevc za las zgrešila zmago in končala na 2. mestu, Neja Kalan pa je prav tako za nekaj centimetrov zgrešila stopničke.
Pri dečkih B je Gregor Durkov na zahtevni dirki osvojil 8. mesto, pri dečkih C je bil z 19. mestom najboljši Lan Jenčič.

otroci

Slike iz vseh dirk vseh dni si lahko ogledate na našem FB profilu, komentar o dirki z vtisi pa sledi v naslednjih dneh.