sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

V MENGŠU SE JE KONČALA SEZONA ZA NAJMLAJŠE

7.10.2019

Pretekli vikend se je v Mengšu končala sezona Pokala Slovenije za mlajše kategorije dečkov in deklic. Zelo uspešno so jo zaključili naši dečki, ki so zmagali v dveh kategorijah, njihov uspeh pa so dopolnile še dekleta ter mladinec.

Prva oktobrska nedelja je že nekaj lete prizorišče zadnje dirke v točkovanju Pokala Slovenije za mlajše kategorije dečkov, deklic ter mlajših mladink in mladincev. Letošnja je bila kot nalašč za hitre dirke v središču Mengša, kjer so se pomerile vse kategorije od dečkov do mladincev.
Zelo uspešno so nastopili dečki, saj so od treh možnih, dosegli dve zmagi, v zadnji kategoriji pa osvojili drugo mesto. Bor Nograšek pri dečkih C in Erazem Valjavec pri dečkih B sta suvereno osvojila novi zmagi in potrdila, da sta na dobri poti in v dobri formi tudi ob izteku sezone. Nograšek je zmago slavil v ciljnem sprintu, Valjavec pa je zbral največ točk na vmesnih sprintih. Pri dečkih A se je na drugo mesto s 7 točkami na vmesnih sprintih uvrstil Enej Božnar Prosen in dopolnil lep uspeh našega podmladka v Mengšu, ki je na najlepši možni način končal letošnjo sezono.

Zelo uspešna so bila tudi naša dekleta. Ana Ahačič in Tajda Mohorič sta dosegli zmagi v kategorijah starejših mladink in članic, drugo mesto je osvojila Vesna Potočnik pri deklicah C, na tretje mesto pa se je uvrstila Tjaša Sušnik pri starejših mladinkah. Kot najboljša mlajša mladinka je končala Eva Prevc na 5. mestu.

Mladinske dirke so bile že prava paša za oči saj smo videli zelo zanimive boje na vmesnih sprintih in odločilen finiš na Mengeški koči pri starejših mladincih. Aljaž Petek se je s šestimi točkami kot najboljši mlajši mladinec uvrstil med deseterico in dirko končal na 6. mestu. Precej bolje so dirko pričeli starejši mladinci. Matic Maček se je kmalu znašel v pobegu štirih kolesarjev, kjer je pridno nabiral točke na vmesnih sprintih in je vzpon na Mengeško kočo pričel v igri za zmago. Tam je v začetnem delu popustil, njegovo ranljivost pa je izkoristil Gal Glivar, ki je napadel in osvojil suvereno zmago na vrhu Mengeške koče. Maček je s 37 točkami dirko končal na drugem mestu.

Foto: Peter Gregorčič