sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

V NEDELJO V KRANJU ZA NASLOVE NAJBOLJŠIH V DRŽAVI

21. 6. 2017

V nedeljo 25. 6. Kolesarski klub Kranj organizira državno prvenstvo v cestni vožnji za kategorije mladincev, mladink, ter članov in članic. Tradicionalen krog čez Trstenik in Bašelj bo okronal nove letošnje državne prvake, na startu bodo vsi najboljši slovenski kolesarji ta hip.

Kot v vseh evropskih državah se tudi v Sloveniji vsak zadnji vikend v juniju kolesarji in kolesarke spopadejo na dirki, ki prinaša majico državnega prvaka. Letos se bodo tekmovalci merili na trasi Mlaka – Trstenik – Bašelj – Bela – Mlaka s startom in ciljem pri Mercator centru na Kokrici. Na dan državnosti  se bodo najprej ob 9. uri na startni črti pojavili mlajši mladinci ter starejše mladinke in članice, ki bodo prevozili 4 kroge, za njim sledi dirka starejših mladincev, ki bo dolga 6 krogov, za tem pa še tista najprestižnejša, dirka članov ELITE in do 23 let, dolga 10 krogov oziroma dobrih 160 kilometrov

V dirki članov bomo lahko spremljali trenutno najboljše slovenske kolesarje na čelu z najbolj vročim Luko Mezgecem, zmagovalcem druge etape dirke Po Sloveniji. Nastop so napovedali tudi Primož Roglič, ki je v zaključnih pripravah na dirko Tour de France, pa Kristjan Koren ter celotna slovenska falanga ProTour ekipe Bahrain Merida. Poleg vseh naštetih pa bodo na startu seveda tudi vsi ostali slovenski kolesarji.

V nedeljo se na zahtevni trasi torej obeta pravi spektakel, vzpon na Bašelj je že v časih kranjske dirke vedno dodobra selekcioniral najboljše. Kdo bo torej nasledil Boštjana Murna, Nika Čemažarja, Hajdi Zajc, Polono Batagelj ter Jana Tratnika?