sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

V NOVEM MESTU DO DVEH ZMAG

1.9.2019

Vikend, ko se je avgust prevesil v september je bil na slovenskih cestah rezerviran za preizkušnji v Novem mestu. V soboto je bila najprej na sporedu krožna dirka Okoli Grma za vse kategorije Pokala Slovenije, v nedeljo pa so se od Zagreba do Novega mesta na dirki druge kategorije pomerili le kolesarji ELITE in do 23 let.

V GRMU DVE ZMAGI DEČKOV

Sobotni dan se je v Novem mestu pričel z dirkami za najmlajše kategorije dečkov in deklic. Na nekaj več kot kilometer dolgem krogu s kratkim a zahtevnim vzponom čez startno ciljno črto so se odlično odrezali naši kolesarji, predvsem so izstopali Urban Kalan, Vesna Potočnik, Bor Nograšek, Erazem Valjavec in Jan Lešnik. Nograšek in Valjavec sta ponovila uspeh iz domače dirke v Kranju in slavila drugi zaporedni zmagi v nizu, medtem ko so Urban, Vesna in Jan v svojih kategorijah stopili na stopničke za zmagovalce in tako lepo dopolnili uspeh svojih klubskih kolegov.

Sledile so že nekoliko daljše dirke mladincev in mladink. Naslednji na startni črti so bili mlajši mladinci, med njimi pa tudi starejše mladinke in članice. Od naših je bil med mladinci najvišje Maks Cvjetičanin, ki se je uvrstil na 13. mesto, med dekleti pa Ana Ahačič, ki je zaostala le za tekmovalko BTC City in osvojila 2. mesto.
Starejši mladinci so nastopili v kriterijski dirki in se na vsakih 5 krogov pomerili za točke na vmesnih sprintih. Največ jih je v 30 krogih zbral Fran Miholjevič iz domačega kluba, s tretjim mestom v zadnjem sprintu je nekaj točk zbral tudi Žiga Udir, ki je kot najboljši naš končal na 5. mestu.

Zadnja dirka dneva je bila dirka članov ELITE in do 23 let, ki so se prav tako pomerili v kriterijski dirki na točke dolgi 45 krogov oziroma slabih 50 kilometrov. Kot je v navadi je dirka v Grmu izjemno selektivna v vseh kategorijah, nič drugače ni pri članih, kjer je tokratno dirko razredčil tudi padec v prvem delu dirke. Vanj je bilo vpletenih tudi nekaj naših kolesarjev, tako da je dirko končal le Nik Čemažar. Suvereno zmago je s solo pobegom osvojil Čeh Jan Barta, Čemažar pa je s tremi točkami osvojil 10. mesto.

VSI REZULTATI DIRKE V GRMU

OD ZAGREBA DO NOVEGA MESTA V DVAJSETERICI

Nedeljska dirka druge kategorije s startom v Zagrebu in ciljem v Novem mestu je naslednica dirke Zagreb – Ljubljana in se v zadnjih letih imenuje Hrvaška – Slovenija. Na dirki je naša članska ekipa nastopila v postavi Nik Čemažar, Luka Čotar, Filip Kvasina, Luka Lakota in Jaka Primožič. 181 kilometrov dolgo dirko z vzponom čez Studenec in zaključnimi krogi v Novem mestu je zaznamovala visoka hitrost v prvi uri in četverica ubežnikov, ki je prva prispela na “balkanske kroge” v prestolnico Dolenjske. Domača ekipa znova ničesar ni prepustila naključju in v zaključek pripeljala celotno glavnino in v najboljšem položaju svojega sprinterja Marka Kumpa, ki se jim je oddolžil in z zmago osvojil letošnji poker kategoriziranih dirk na domačih cestah. Od naših kolesarjev je bil najvišje uvrščen Jaka Primožič, ki je osvojil 19. mesto.