sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

V NOVEM MESTU NOVA ZMAGA ZA LEŠNIKA

26. 8. 2018

Kolesarke in kolesarji našega kluba so ta vikend v polni postavi nastopili na dirkah doma in širom Evrope. Znova so bili zelo uspešni mlajši kolesarji na dirki v Grmu, od Zagreba do Novega mesta pa so našim članom malce pošle moči.

Zmagovalec dirke dečkov B – Jan Lešnik

V GRMU ZNOVA NAJVIŠJE LEŠNIK, TJAŠA IN NEJA

Tradicionalni kriterij v Grmu je tokrat potekal v deževnem vremenu s temperaturami bolj podobnimi jesenskemu času. A kolesarjev in kolesark to niti najmanj ni zmotilo saj uspešno so nastopili na zahtevni in selektivni progi. Do svoje druge zmage v mesecu dni je prišel Jan Lešnik, ki je pri dečkih B v sprintu glavnine suvereno ugnal tekmece. Dirko so imeli naši kolesarji pod nadzorom od starta do cilja, na koncu pa so predstavo kronali z dvojno zmago. V kategoriji deklic A je namreč najvišjo stopničko znova zasedla Neja Kalan.
Podoben zaključek smo videli v dirki dečkov A in mlajših mladink, kjer je sicer pobeg uspel dvema kolesarjema. Žan Križnar je zamudil pobeg, a se na koncu vseeno uvrstil na stopničke, ko je osvojil sprint glavnine za 3. mesto. Še nekoliko boljše pa se je odrezala Tjaša Sušnik, ki je med mlajšimi mladinkami najdlje zdržala v skupini najhitrejših dečkov in dosegla novo zmago v letošnji sezoni.

Mlajši mladinci so na 22 kilometrov dolgi dirki nastopili zelo dobro. Od prvega kilometra so imeli dirko pod nadzorom in priključili praktično vsem poskusom pobega. Po 20 krogih so se za zmago udarili v ciljnem sprintu, kjer je odsotnost nekaterih kolesarjev, ki nastopajo v Avstriji, dobro izkoristil predvsem Štefan Kovač. V sprintu glavnine je zaostal le za kolesarjem iz Tropovcev in dosegel svoj rezultat sezone, ki sta ga na 4. in 5. mestu dopolnila Luka Ziherl in Erik Škrlec.
Nekoliko slabšo uvrstitev so na koncu dirke iztržili starejši mladinci, ki so nastopili na kriterijski dirki s 30 krogi. Edini, ki je osvojil točke je bil Aleš Pirih , čigar dve točki sta zadostovali za 5. mesto.

VSI REZULTATI DIRKE V GRMU

NEPOPOLNA ČLANSKA EKIPA JE TEŽKO BLIZU NAJBOLJŠIM

Finalna dirka dneva je pripadla kategoriji ELITE in do 23 let. Slabih 50 kilometrov dolgo preizkušnjo je dobil Gašper Katrašnik, ki je bil na vmesnih sprintih najbolj konstanten in na koncu osvojil 24 točk. Edini naš predstavnik, ki je končal dirko je bil Matej Drinovec na 18. mestu.
Odsotnost prvih dveh kolesarjev ekipe Nika Čemažarja in Jaka Primožiča, ter nato še bolezen Martina Lavriča je dodobra zdesetkala člansko ekipo, ki tudi v nedeljo iz Zagreba do Novega mesta ni dosegla vidnejšega rezultata. Na dirki druge kategorije Hrvaška-Slovenija je bil v pobegu dneva sicer Matej Drinovec, a je bil z preostalo deseterico ubežnikov ujet že pred zaključkom dirke. V naši ekipi je nato manjkal kolesar, ki bi lahko v takih zaključkih posegel po visokih uvrstitvah. Luka Čotar lanskega uspeha iz te dirke žal ni uspel ponoviti, tako da je bil na koncu najuspešnejši Luka Kavšek na 39. mestu