Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

V NOVO SEZONO S CILJEM IZBOLJŠATI LANSKO

21. 1. 2020

Kolesarski klub Kranj se podaja v novo sezono, v kateri bo klub praznoval 63-letnico obstoja. Članska ekipa se, malenkost spremenjena za prve dirke v sezoni, že nekaj časa pripravlja tudi v Strunjanu, mladinska ekipa in ekipa dečkov ter deklic pa večino treningov opravi v domačem okolju.

Po lanski, nekoliko podpovprečni sezoni je vodstvo kluba kmalu začrtalo nove cilje in program, ki se ga bo klub držal v prihodnji sezoni. Nekaj sprememb je bilo v trenerski shemi, nekoliko pa tudi v ekipah.

Članska ekipa bo znova malenkostno spremenjena. Iz mladinskih vrst se je ekipi pridružil Luka Zlate, iz ekipe Bleda je prišel Uroš Repše, novi obraz pa je tudi Marko Hladnik. Ekipa bo torej štela 9 članov, poleg že omenjenih bodo v njej še domači kolesarji Nik Čemažar, Luka Čotar, Filip Kvasina, Luka Lakota, Aleš Pirih in Jaka Primožič. Krmilo ekipe je znova prevzel Matjaž Zevnik: »Kar se tiče sestave ekipe za sezono 2020 nismo imeli pretiranih težav. Obdržali smo ogrodje ekipe, ki je v celoti domače, staroselcem so se pridružili trije novi kolesarji. Zlate prihaja iz mladinske ekipe, Repše ima že kar nekaj izkušenj in bo najstarejši član ekipe, Hladnik pa je kolesar, ki ga preizkušamo in bomo videli kam lahko poseže.« O rezultatskih ciljih Zevnik ne želi na veliko ugibati in napovedovati, predvsem si želi le, da fantje izstopijo iz cone udobja in končno pokažejo česa so sposobni. »Že nekaj let smo pred vsako sezono dejali, da imamo mlado ekipo, ki obeta. Sedaj pa smo v obdobju, ko je ogrodje ekipe že dovolj izkušeno, da bi od njih lahko pričakoval napredek tudi na rezultatski ravni. Konkretnih ciljev si zaenkrat ne zastavljamo, šli bomo iz dirke v dirko.«

Letošnjo sezono bo članska ekipa pričela 4. marca z dirko Trofej Umag, nato pa nastopila na tradicionalnih dirkah na slovenski obali in v Istri, ki se bodo zaključile z otvoritvijo slovenske sezone v Izoli. Po teh sledi v aprilu še druga slovenska kategorizirana preizkušnja v Novem mestu in močne italijanske dirke do 23 let. Prvi del sezone bodo kolesarji kranjskega kluba sklenili z državnim prvenstvom v Lenartu, zaključek sezone pa bo, kot je že v navadi v sredini oktobra z dirko v Podsmreki.

Kolesarsko opremo je za sezono 2020 znova zagotovilo podjetje Proloco Trade, specializirani uvoznik za kolesa in opremo Scott, s katerim klub odlično sodeluje že sedmo sezono. Fantje bodo sedeli na modelih Addict RC 10, prav tako pa bodo uporabljali kolesarske čevlje, čelade in očala znamke Scott, kolesarska oblačila pa so za celotni klub izdelana v podjetju Žolna Šport.

Poleg nekoliko spremenjene zasedbe članov se je v klubu zgodila tudi menjava na mestu trenerjev. Direktor kluba Matjaž Zevnik, ki bo v letošnji sezoni znova vodja članske ekipe, je o spremembah pred novo sezono pojasnil: »Tadej Valjavec je po svoji lastni želji za nekaj časa zapustil člansko ekipo in se posvetil delu z najmlajšimi dečki in deklicami, ob njem pa se bosta kalila Aljaž Kostelec in Jan Kušar, ki sta se v trenersko delo iz aktivnega nastopanja podala že med lansko sezono. Člansko ekipo bom znova vodil sam, delo z mladinci pa bo še vedno opravljal Nace Korošec.«

Vse ekipe so že dodobra pričele s pripravami na novo sezono. Mladinci in dečki so bili na prvih zimskih pripravah na Pokljuki, članska ekipa pa formo pili v tradicionalni bazi v Strunjanu. Najmlajši bodo sezono odprli s prvo dirko za Pokal Slovenije na Ptuju, mladinci pa bodo v sredini marca verjetno nastopili na dveh italijanskih dirkah, nato pa prav tako nastopili na prvi dirki Pokala Slovenije.