Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

V novo sezono s pomlajeno ekipo in kontinentalno licenco

11.12

Vsak prehod v novo sezono v ekipi povzroči spremembe, tokrat pa se je naša članska ekipa skoraj v celoti preobrazila in pomladila in bo v sezoni 2022 zopet dirkala s kontinentalno licenco UCI.

Foto: Luka Vovk

Članska ekipa se je letos dodobra premešala – od lanskoletne ekipe so ostali le Jaka Vovk, Luka Ziherl, Bine Lotrič in Leon Šarc, zopet pa se v klub vrača Matej Drinovec. Iz vrst naših starejših mladincev sta se jim pridružila Maks Cvjetičanin ter Andrej Černe. Iz drugih klubov so v naš klub prestopili Luka Jablanovec, Vid Jeromel in Luka Turkulov, ki prihaja iz Srbije. Iz smučarskih vrst je v kolesarstvo prestopil Enej Mertelj.

Ekipa bo trenirala pod budnim očesom Uroša Repšeta, ki je po zaključku dirkalne kariere presedlal v trenerske vode – pred kratkim je uspešno zaključil trenerski izpit in diplomiral v UCI centru. ”Izjemno se zahvaljujem Matjažu za zaupanje pri treniranju članske ekipe, ki jo bova letos vodila še s skupnimi močmi. Moj cilj je predvsem, da bo ime Kranj v kolesarstvu pomenilo to, kar je pomenilo včasih. Poudarek bo na razvoju mladih, zagotavljanju najboljših možnosti za razvoj v vrhunske kolesarje in jih predvsem poučiti o načinu življenja pravega športnika. Vsakega kolesarja obravnavam na individualni ravni, tega pa v Sloveniji ne počne veliko ekip. Oči imam tudi na razvoju mladincev, katerim sestavljam plan treningov – izvedbo le teh nadzira Aljaž Kostelec.”

Foto: Luka Vovk

Po dolgih letih prizadevanj direktorja kluba Matjaža Zevnika bomo v letu 2022 prvič po sezoni 2013 spet kontinentalna ekipa. ”Zame je to velik napredek. Za prehod na kontinentalno raven smo se odločili zaradi več faktorjev. Lažje je dobiti dirke, velik plus pa je tudi to, da bomo lahko po toliko letih spet samostojno dirkali na največji slovenski dirki – dirki Po Sloveniji in s tem dostojno predstavili naše sponzorje. Prav tako upamo, da bo lažje priti do novih sponzorjev, saj smo kot kontinentalna ekipa zanje bolj zanimivi. Postavili smo petleten plan, v katerem računamo, da bo ekipa dozorela in zmagovala tudi na največjih dirkah. V teh letih se bo ekipi pridružilo tudi kar nekaj obetavnih mladincev, vodenje kluba pa bom počasi prepustil mlajšim generacijam.”