Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

V RICHMOND PO MEDALJO!

18. 9. 2015

V sredo je v prostorih Kolesarske zveze Slovenije potekala novinarska konferenca pred odhodom na letošnje svetovno prvenstvo v Ameriko. Selektorji so predstavili ekipe in napovedali cilje. V glavnih vlogah tudi naša, Katrašnik in Primožič.

Gašper Katrašnik in Jaka Primožič
Gašper Katrašnik in Jaka Primožič

Kot prvi je svojo ekipo, mladinsko reprezentanco predstavil selektor Andrej Cimprič. Pogumno je napovedal boj za medalje in poudaril, da je letošnja ekipa, kljub mladosti, izredno talentirana in zmožna velikega uspeha.
Ekipo je določil po zadnjih skupnih pripravah ekipe v Italiji, pretekli vikend pa jo dodobra “uigral” na dirki Trofeo Buffoni. Sestavljajo jo Jaka Primožič, Žiga Jerman, Tadej Pogačar in Gorazd Per. Liderja reprezentance selektor še ni določil, a gotovo je da lahko prav vsi preživijo selekcijo in pridejo v zaključek dirke.

Martin Hvastija je, kot selektor reprezentance do 23 let, ekipo izbral po dirki Tour de L’Avenir v Franciji. Vlogo kapetana reprezentance je zaupal našemu Gašperju Katrašniku, ki je letos že dokazal, da se zna boriti za visoka mesta na velikih dirkah. Na letošnjem Evropskem prvenstvu mlajših članov je dosegel 7. mesto, nazadnje pa je nase opozoril v 3. etapi zahtevne etapne dirke Tour de L’Avenir, kjer je na podobni trasi kot bo v Ameriki osvojil 4 mesto. Na vse te rezultate je opozoril tudi Hvastija in napovedal, sicer skromno dvajseterico. A Gašper ima vsekakor višje cilje in ve kaj ga čaka: “Traso bi lahko označil za tehnično kar zahtevno in verjetno bo prišlo do selekcije v zadnjih krogih. Vzpone in zaključek dirke imam že nekaj časa v glavi in ob primernem razpletu in malce sreče si želim medalje!” je odkrito in brez ovinkarjenja visoko uvrstitev napovedal Gašper, ki se ne boji vloge kapetana.
Katrašniku bosta do visoke uvrstitve pomagala David Per in Rok Korošec, ki sta primerna kolesarja za to traso in sta svoje kvalitete že dokazala.

55f9986171580
Ekipa mladincev in mlajših članov (manjka David Per)

 

Trasa svetovnega prvenstva v Ameriki bo potekala po mestu Richmond, v ameriški zvezni državi Virginia. Krog je dolg 16,2 kilometra, v zaključku dirke so trije krajši vzponi, ves krog pa je speljan po ulicah mesta in je tako zelo tehničen in nepredvidljiv. Mlajši člani bodo prevozili 10 krogov, kar znese 162 kilometrov, mladinci pa 8 krogov in 129,6 kilometrov.

Spored svetovnega prvenstva v Richmondu:

Petek 25. september – dirka mlajših članov (12.45 lokalni čas)
Sobota 26. september – dirka mladincev (9.00 lokalni čas)
Nedelja 27. september – dirka kategorije Elite (9.00 lokalni čas)