Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

V SEZONO 2017 S POVSEM POMLAJENO ZASEDBO

26. 10. 2016

Članska zasedba Savčanov bo v sezono 2017 vstopila znova povsem pomlajena. Iz mladinske kategorije prihaja Jaka Primožič, mladi up na katerem bo grajena ekipa za prihodnost.

velodrom2016-7971
Zupan, Katrašnik in Primožič prestopajo v članske vrste

ODHAJATA BRATA GROŠELJ…

Letošnja ekipa je bila ena mlajših v konkurenci, vsi kolesarji so nastopali do 23 let, izjema je bil Žiga Grošelj, ki je dosegel tudi največji uspeh letošnje sezone. Njegova septembrska zmaga v generalni razvrstitvi dirke Tour of Poyang Lake na Kitajskem je bila edina letošnja za Savčane. Lep uspeh je dosegel tudi na dirki Hrvaška – Slovenija, kjer je v sprintu ubežnikov zasedel 3. mesto in osvojil 25 UCI točk. Po 4 sezonah v zelenih barvah se seli na Dolenjsko, kjer bo okrepil ekipo Adrio Mobil, kjer že nastopa Gašper Katrašnik, ki se je tja preselil pred letošnjo sezono.

Savske vrste prav tako zapuščajo Matic Grošelj, ki odhaja v prestolnico, kjer bo nastopal v dresu Radenske ter Miha Poljanec in Simon Čibej, ki še nista uspela dobiti ekipe za prihodnjo sezono.

… PRIHAJAJO MLADINCI NA ČELU Z JAKO PRIMOŽIČEM

Štirje kolesarji se torej poslavljajo, prihajajo štirje novi. Iz mladinskih vrst domačega kluba se k članom selijo Jaka Primožič, Matic Katrašnik, Miha Zupan in Filip Kvasina. Vsi z izjemo Kvasine, ki je v klub prišel pred letošnjo sezono so produkt domače šole, ki klub uspešno zastopajo že vse od najmlajših kategorij. S svojimi rezultati zagotovo izstopa Primožič, ki je letošnje leto, po neuradni lestvici spletne strani Procyclingstats, končal na prvem mestu med vsemi mladinci na svetu. Njegovi rezultati govorijo sami zase in se jih bomo spomnili v prihodnjih dneh, dejstvo je, da bo Jaka eden izmed pomembnejših članov ekipe. Katrašnik se vrača po težji poškodbi, ki jo je staknil v padcu kriterija po kranjskih ulicah, Zupan in Kvasina pa sta močna fanta, ki bosta v prihodnjih letih zagotovo v veliko pomoč na vseh dirkah.

Četverica se bo torej pridružila Logarju, Švabu in Čotarju, ki bodo z nekaj več izkušnjami pomagali mlajšim, da se bodo kar se da hitro privadili na treninge in dirke na višjem nivoju. Ekipa še vedno ostaja na klubskem nivoju, s približno podobnim programom dirk kot je bil v letošnji sezoni. Trener in vodja ekipe ostaja Matjaž Zevnik, ki si je že zadal cilje za prihodnjo sezono:“V novo sezono vstopamo ponovno precej pomlajeni. Zapušča nas nekaj kolesarjev, a iz mladinskih vrst prihaja zelo obetavna generacija. Nove sezone se veselim, kajti po dolgem času bo ekipa sestavljena samo iz domačih kolesarjev. Večji cilji bodo državna prvenstva, Dirka po Sloveniji, domača dirka ter dirke za Pokal Narodov, kjer veliko stavimo na Primožiča. Kot sprinter bi lahko nekaj pokazal Katrašnik, Logar in Švab pa bosta tista, ki bosta vodila to mlado ekipo, kajti dobro se zavedamo da lahko talent in dobri rezultati v mladinskih konkurencah kaj hitro zbledijo, če ni pravega pristopa med člani.”