sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

V SREDO SE ZAČENJA V UMAGU

1.3.2021

V sredo se v hrvaški Istri začenja letošnja kolesarska sezona za našo člansko ekipo, ki se je prejšnji teden vrnila v domače kraje po skupnih pripravah na slovenski obali. Večjih rezultatskih ciljev v Umagu ni, fantje so po lastnih besedah in besedah športnega direktorja pripravljeni na dober rezultat.

Letošnje pripravljalno obdobje je bilo zaradi ukrepov za preprečevanje koronavirusa nekoliko specifično in drugačno. Kolesarji so se do februarja večinoma pripravljali sami, nato pa na slovenski obali v »mehurčku« opravili enomesečne skupne priprave, ki so po besedah športnega direktorja članske ekipe Matjaža Zevnika odlično uspele: “Že nekaj let je sicer naša stalnica slovenska obala in apartmajska namestitev, tokrat smo bili primorani nekoliko spremeniti lokacijo. Za cel mesec smo najeli hišo in se nato dvakrat po 14 dni v miru pripravljali na novo sezono. Z opravljenim v tem času sem bil zelo zadovoljen, fantje so bili izjemno zagnani in motivirani, izpolnili smo celoten začrtan program tako da gremo na prve dirke po mojem mnenju dobro pripravljeni.

Kljub spremenjenem režimu dela, ki je večino pripravljalnega obdobja temeljil na bolj samostojnem delu, se kolesarji počutijo samozavestne in menijo, da so dobro pripravljeni na sezono. Eden od takih, ki letos lahko naredijo preskok je Aleš Pirih, ki bo tretjo sezono nastopal v kategoriji članov: “Sam menim, da kolesarji nismo bili kaj dosti prikrajšani kar se treningov tiče. Pogrešali smo le več skupnih treningov, a smo tudi to na koncu na srečo nadoknadili. Od letos na obali tudi študiram, tako da sem že od začetka pripravljalnega obdobja večino časa na kolesu in mislim, da sem dobro pripravljen, bolje kot lani. Zadnji mesec je bil res naporen, a ko se v domačem okolju spočiješ, se občuti napredek,” je dejal kolesar iz Železnikov, ki mu lani po odlični krstni sezoni v članski kategoriji, ni uspelo nadgraditi rezultatov, upa pa, da bo letos lahko pokazal česa je sposoben.

Pred sredino preizkušnjo v Umagu Zevnik nima rezultatskih pričakovanj, po naravi je vedno optimist a v napovedih previden: “Letos nismo več tako mladi kot pravimo že nekaj let do sedaj, imamo mešanico izkušenih in mladih obetavnih kolesarjev od katerih bom dva preizkusil že v Umagu, enega pa v Poreču. Za njih je cilj, da dirke končajo in se čimprej privadijo načina dirkanja, ki je zagotovo drugačen kot v mladinskih kategorijah. Od starejših kolesarjev pa pričakujem, da so v igri za deseterico, kar je povsem realen domet, če si bodo to želeli in upali.

Ekipa KK Kranj za dirko v Umagu: Jaka Primožič, Aleš Pirih, Bine Lotrič, Uroš Repše, Jaka Vovk in Luka Ziherl.

Po dirki ekipa ostane v Istri in bo tam pričakala tudi nedeljsko dirko Trofej Poreč ter etapno dirko Istrska Pomlad, ki bo na sporedu od 11. do 14. marca.