sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

V TIŠINI ZAČELI ZMAGOVALNO

28.3.2015

 

V Prekmurju, pri Radencih, natančneje v Tišini je potekala prva dirka za pokal Slovenije za mlajše kategorije. Toplo in sončno vreme je pričakalo kolesarje in kolesarke na prvi dirki, ki so jo že nestrpno pričakovali.

Prvi so se na štartno črto postavili starejši mladinci, ki so dirkali skupaj s kategorijo Amater+. 90 kilometrov dolga preizkušnja, za začetek slovenske kolesarske sezone, ni bila ravno mačji kašelj. Ravna a zelo vetrovna proga je bila pravi test, kako dobro so ekipe trenirale med zimo. Na polovici proge je uspel pobeg trojici kolesarjev, Matija Gregor Černe, Žiga Horvat in naš Jaka Primožič so bili tekmovalci, ki so se podali v beg. Složno narekovanje tempa je obrodilo sadove in trojica je v zadnji krog vstopila z lepo prednostjo. Taktično dirkanje v zadnjem krogu je s pridom izkoristil Jaka. Vedel je, da v šprintu nima večjih možnosti, zato je poizkusil z napadom v zadnjih 400 metrih dirke. V cilj je prišel s 6 sekundami prednosti in se zasluženo veselil prve letošnje zmage! “Z Jakom sva bila dogovorjena, da poskuša z napadi v zadnjem krogu, tik pred ciljem je uspel dokončati delo celotne ekipe. Poudariti moram, da sta v glavnini ogromno dela opravila tudi Matic Katrašnik in Miha Zupan, ki sta uspešno pokrivala vse napade in poskuse lovljenja ubežnikov”, je zaključek dirke pokomentiral trener Matej Stare. V šprintu glavnine je Matic dosegel 6. mesto, Miha je bil 15.

Pri mlajših mladincih je bila zgodba nekoliko drugačna. Skozi celotno dirko smo lahko spremljali taktično vožnjo, ki se je končala s šprintom glavnine. Največ moči je imel po 45 kilometrih dirkanja Luka Sagadin iz Perutnine Ptuj. Na 3. mesto se je uvrstil naš Nik Čemažar, ki je nakazal, da bo ekipa mlajših mladincev letos zelo močna. Luka Eržen je dosegel 10. mesto in lepo dopolnil ekipni uspeh.

Nazadnje so na vrsto prišli še najmlajši dečki in deklice. V kategoriji dečkov C in deklic C ter B, ki so dirkali skupaj je zmaga prav tako odšla na Ptuj, absolutno drugo mesto pa je osvojila naša Ana Ahačič, sicer deklica B, tako je osvojila 1. mesto, Tjaša Sušnik je bila pri deklicah B druga. V kategoriji deklic C je Eva Prevc osvojila 2. mesto, pri dečkih C je bil Lan Jenčič 10. Zmago pa je prav tako dosegla Katja Jenko pri deklicah A.

Dan v Tišini je bil za savske kolesarke in kolesarje zelo uspešen, skupen uspeh je 3 zmage, dve 2. mesti, ter eno 3. mesto.

 

poko_tisina1