Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

V UMAGU IN POREČU NAJVIŠJE PRIMOŽIČ

8. 3. 2021

Kot tradicionalno se je sezona za člansko ekipo začela v hrvaški Istri, kjer so organizatorji pretekli teden izpeljali dve enodnevni dirki druge kategorije v Umagu in Poreču. Veseli že dejstvo, da se dirke sploh odvijajo v sorazmerno normalnem obsegu.

Ekipa na dirki za Trofej Umaga

Članska ekipa Kolesarskega klub Kranj je prejšnji teden v Istro odpotovala z dobrimi občutki, priprave pred novo sezono so bile uspešno zaključene, fante je čakal le še prvi preizkus pripravljenosti. Sredina dirka Trofej Umag sicer ni bila najbolj primerna za to, saj so ob veliki skupini hitrosti izjemno visoke, za dober rezultat pa je potreben izrazit sprinter, ki ga v ekipi že nekaj časa ni. Vseeno je bil nastop naše ekipe povsem na nivoju pričakovanj pred dirko. “Dirka v Umagu je zelo specifična. Glede na to, da je prva dirka v sezoni, so kolesarji v glavnini željni dokazovanja, nestrpni in velikokrat v preveliki želji delajo tudi napake. Tokrat se je žal v enem izmed padcev znašel naš debitant Bine Lotrič, ki bo za nekaj časa prisilno odsoten. Razplet dirke je bil pričakovan, sprinterja žal nimamo, a so z izjemo Ziherla naši končali v glavnini,” je po dirki razplet komentiral športni direktor Matjaž Zevnik. Po 154 kilometrih je zmaga odšla v Italijo, zmagovalec je postal prvi favorit Jakub Mareczko, ki ima na svojem kontu že 43 profesionalnih zmag. Od naših je bil najbolje uvrščen Jaka Primožič, ki je v glavnini zasedel 37. mesto.

Podoben razplet dirke smo videli tudi v nedeljo na dirki Trofej Poreč, kjer je po 156 kilometrih o zmagovalcu prav tako odločal sprint glavnine, najmočnejši pa znova Italijan, tokrat Filippo Fiorelli iz ekipe Bardiani-CSF-Faizane. V Taru, kjer se konča dirka, ki je letos štela že 21. izvedbo, letos naši niso zmogli tako visoko kot lansko leto, ko je Čotar osvojil 6. mesto. Po treh urah in dvajsetih minutah je Jaka Primožič zasedel 25. mesto, kar je soliden rezultat in daje Jaku dobro popotnico pred prihajajočo etapno dirko Istrska Pomlad. Zevnik je obžaloval nekaj smole: “Tokrat smo kmalu izgubili Jaka Vovka, ki ob menjavi obroča ni več ujel skupine. V sredo se je dobro znašel, a danes verjetno plačal davek neizkušenosti, saj ni bil zmožen med avti ujeti glavnine. Na koncu smo imeli v glavnini le dva kolesarja, Ziherla in Jaka, ki se pelje dobro in le upam lahko, da bo prihodnji teden pravi.”

V ponedeljek vse kolesarje v Istri čaka novo testiranje na koronavirus, ki bo odločal kdo bo v četrtek v Umagu na startu 18. izvedbe dirke Istrska Pomlad.

Jaka Primožič