sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

V UMAGU ZMAGOVALCA ODLOČIL SPRINT

5.3.2020

Včeraj se je z dirko druge kategorije Trofej Umaga pričela še sezona cestnih dirk, ki so jo otvorili naši člani. Zmaga je odšla na Nizozemsko, naši so sprintersko dirko končali v glavnini.

Letošnja dirka v Umagu je bila za razliko od prejšnjih let prva v nizu, po prestavljenem terminu VN Slovenske Istre v Izoli in odpovedi VN Lagune v Poreču. Kot je to v navadi so tudi letos v Istro prispele močne ekipe, med njimi tudi dve razvojni ekipi ekip iz svetovne serije. Na startu je bilo 29 ekip in 174 kolesarjev med njimi so naši nastopili v postavi Luka Čotar, Nik Čemažar, Aleš Pirih, Jaka Primožič, Uroš Repše in Luka Lakota. Pred startom dirke si športni direktor Matjaž Zevnik ni zadal rezultatskih ciljev, želel je le, da se fantje pokažejo v dobri luči. “V Umagu je vsako leto nekoliko kaotično. Konkurenca je vrhunska, glavnina je vseskozi nekoliko nestrpna, dirko pa ponavadi odloči ciljni sprint, kjer mi večjega aduta nimamo.”

Besede so se izkazale za resnične. V cilju se je najbolj smejalo 18 letnemu Nizozemcu Olavu Kooiju, ki je v sprintu 154 kilometrov dolge preizkušnje ugnal vso konkurenco in vrhunsko začel svojo kariero med elito. Vsi naši kolesarji so dirko zaključili v glavnini, sprinterskega presežka pa tudi tokrat ni bilo. Na koncu je bil najbolje uvrščen Luka Čotar na 34. mesto.

Članska ekipa se je takoj po dirki vrnila domov, v Istro se znova podajajo v soboto, kjer bodo pričakali nedeljsko dirko Trofej Poreč. Ekipa bo malce spremenjena, Lakoto bo zamenjal Filip Kvasina, zaradi drugačne trase kot je bila ta v Umagu, pa Zevnik pričakuje več uspeha.