Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

VALJAVEC DO ZMAGE V MANZANU

26. 4. 2021

Ekipa mladincev je pretekli vikend znova nastopala v Italiji. Starejši mladinci so nastopili na prestižni dirki Coppa Montes v Monfalconu, mlajši mladinci pa so iz Manzana pri Udinah po zaslugi Valjavca domov prinesli zmago.

NA VZPONU VALJAVEC NEPREMAGLJIV

Mlajši mladinci so v postavi Enej Božnar Prosen, Jan Lešnik, Jakob Sagadin in Erazem Valjavec nastopili na dirki Giornata del Cicilismo Manzanese v Manzanu blizu Udin. Na dirki, dolgi 53 kilometrov je bilo na startu 141 kolesarjev. Najprej so prevozili tri ravninske kroge, nato še tri nekoliko bolj zahtevne s krajšim vzponom, dirka pa se je zaključila s ciljnim vzponom, kjer je vse tekmece ugnal Valjavec. Na svoji drugi dirki v kategoriji mlajših mladincev je že dosegel prvo zmago in uspešno začel sezono. “Na krogih smo se vozili pametno v ospredju, kasneje pa sta mi pod klancem delo olajšala Jan in Jakob, ki sta vlekla skupino in poskrbela za visok tempo v prvem delu vzpona. Kilometer do cilja sem poizkusil z napadom, sledil mi je le Eržen iz Adrie, ko pa sem videl, da 500 metrov do cilja tudi on ni več držal stika, sem v zaključku samo obdržal prednosti in slavil zmago”, je Erazem opisal dogajanje v zaključku dirke. Od naših se je na vzponu dobro držal še Sagadin, ki je končal na 13. mestu.

V MONFALCONU STAREJŠI BREZ USPEHA

Starejši mladinci so v italijanskem Monfalconu nastopili na 66. izvedbi prestižne dirke Coppa Montes. V močni konkurenci, kjer je bilo na startu 171 kolesarjev, so od naših nastopili Maks Cvjetičanin, Andrej Černe, Martin Eržen, Žiga Kalan in Vid Košir. Po 109 kilometrih dirkanja sta bila najvišje uvrščena Kalan, ki je osvojil 38. mesto in Eržen, ki se je uvrstil na 43. mesto.