Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

VALJAVEC DRŽAVNI PRVAK V VOŽNJI NA ČAS

18. 6. 2021

Včeraj je v Kopru potekalo letošnje državno prvenstvo v vožnji na čas za kategorije mladincev in članov. Od naših sta se najbolj izkazala Erazem Valjavec, ki je osvojil majico državnega prvaka pri mlajših mladincih ter Nik Čemažar, ki je postal viceprvak v kategoriji mlajših članov.

Državni prvak v vožnji na čas Erazem Valjavec

Letošnje državno prvenstvo vožnji na čas je gostila občina Koper. Kolesarje je trasa vodila po obalni cesti od Kopra do Izole, kjer so obrnili ter se vrnili do cilja na Istrski cesti v obalni prestolnici. Mlajši mladinci so prevozili en krog, starejši mladinci dva, člani do 23 let ter ELITE pa so prevozili tri kroge v lepem vremenu in dobrem vzdušju gledalcev ob progi. Najprej so se z dobrih 21 kilometrov dolgo traso spopadli starejši mladinci, kjer smo imeli tri predstavnike. Zmaga je odšla na Dolenjsko, od naših pa je najbolje nastopil Maks Cvjetičanin, ki je s časom 29.29,34 zasedel 8. mesto. Andrej Černe ter Žiga Kalan sta končala na 13. in 14. mestu.

Za starejšimi so se na progo podali še mlajši mladinci. Ti so prevozili dobrih 10 kilometrov dolgo traso z enim obratom v Izoli. Na najvišjo stopničko je s časom 15.01,23 stopil Erazem Valjavec, ki je tako oblekel majico novega državnega prvaka. Po cilju je bil vesel naslova prvaka, pričakoval je dobro uvrstitev, a da bo ugnal konkurenco so bile le tihe želje. “Proti Izoli je pihal nasprotni veter, a mi je bilo lažje, kot v zaključek, ko je bilo nekoliko vetra v hrbet. Dobro sem razporedil moči, na koncu sem pritisnil kolikor sem lahko in po cilju sem le čakal, da bo moj čas ostal vodilni do konca.” Od naših so na dirki nastopili še Jan Lešnik, ki je za nekaj stotink zaostal za deseterico na 11. mestu, Jakob Sagadin na 14., Enej Božnar Prosen na 16., Maj Flajs na 17. ter Maj Soklič na 40. mestu.

Kraljevska disciplina se je končala z nastopi v kategoriji članov ELITE ter do 23 let, kjer smo imeli dva predstavnika. Izkazal se je Nik Čemažar, ki je s časom 40.07,35 osvojil drugo mesto ter naslov vice prvaka za letošnjo sezono in po težavah z dirke Po Sloveniji znova pokazal odličen nastop, s katerim si je dvignil samozavest pred prihajajočim cestnim državnim prvenstvom, ki ga bo prav tako gostil Koper to nedeljo. Luka Ziherl, ki je prvič nastopil na kronometru v članski kategoriji je dosegel čas 42.22,10 in zasedel 7. mesto.

Nik Čemažar na drugi stopnički