sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

VALJAVEC NA HIPODROMU DO PRVE ZMAGE

3. 9. 2017

Z dirko na Hipodromu Polena v Lenartu se je ta vikend nadaljeval Pokal Slovenije za mlajše kategorije. Od naših kolesarjev je svojo prvo zmago dosegel Erazem Valjavec, prednost v pokalu pa sta z novima zmagama povečali Ana Ahačič in Neja Kalan.

Valjavec v cilju pred vsemi

Prvi “šolski vikend” se je v Pokalu Slovenije nadaljeval v Lenartu na tamkajšnjem hipodromu Polena, kjer so se na kilometer dolgem krogu pomerili dečki, deklice ter mlajši mladinci in mladinke. Kratke trase, a hitre dirke z vmesnimi sprinti za točke so poskrbele za napete dvoboje od najmlajših dečkov E, do najstarejših mlajših mladincev.

V kategoriji dečkov D je z napadom v zadnjem krogu konkurente presenetil Erazem Valjavec in po drugem mestu v Grmu tokrat stopil na najvišjo stopničko. Kategorija dečkov D sicer ni uradna v slovenskem pokalu, a prva zmaga je vseeno prva. “Ker sem prejšnji vikend naredil napako in sem za las izgubil zmago na ciljni črti, sem tokrat poizkusil pred zaključkom in za las se mi je izšlo”, je bil redkobeseden a presrečen svoje prve zmage Valjavec.
V ostalih kategorijah dečkov se naši niso uvrstili na stopničke. Še najbližje je bil Aljaž Petek pri dečkih B, ki je na vmesnih sprintih osvojil 4 točke in se uvrstil tik pod oder za zmagovalce na 4. mesto. Točko manj je pri dečkih A zbral Aljaž Krč in se uvrstil na 6. mesto, za las pa je deseterico pri dečkih C ujel Enej Božnar Prosen.

Uspešna so bila znova tudi dekleta. Novi zmagi sta osvojili Neja Kalan in Ana Ahačič, ki sta še povečali prednost v skupnem seštevku pokala, Tjaša Sušnik pa se je v dresu državne prvakinje v kriteriju uvrstila na drugo mesto.

MAČEK V ITALIJI BLIZU DESETERICE

Mlajši mladinci so se namesto na Štajersko, odpravili čez zahodno mejo, kjer so nastopili na 25. izvedbi dirke od Trsta do Vidma. Na 85 kilometrov dolgi dirki se je najvišje uvrstil Matic Maček, ki je osvojil 16. mesto.