sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

VALJAVEC NOSILEC TREH MAJIC V IDRIJI, NJEGOV USPEH DOPOLNILI DEKLETI

28. 5. 2018

Nekoliko v senci domačega Scottovega kolesarskega dne v Kranju, so naši najmlajši nastopili na etapni dirki za Pokal Slovenije v Idriji. Od petka do nedelje so nastopili na treh preizkušnjah, osvojili pa so zelo lepe uvrstitve.

Erazem Valjavec – zmagovalec in nosilec treh majic

Etapna preizkušnja se je začela v petkovem popoldnevu, ko so se tekmovalci pomerili na vzponu na Kanomeljsko Razpotje. Slabih 4 kilometre dolg vzpon je predvsem pri najmlajših botroval večjim razlikam, zahtevnost trase pa se je dobro opazila tudi na obrazih ter načinu vožnje kolesark in kolesarjev. Najbolje uvrščeni naši kolesarji so bili Erazem Valjavec na 2. mestu pri dečkih C, Maj Flajs na 4. mestu pri dečkih B, ter Aljaž Petek na 3. mestu pri dečkih A. Dekleta so na vseh etapah nastopile v absolutni kategoriji, ločeni so bili le generalni rezultati po tretji etapi.
Sobotna etapa, vožnja na čas v Idrijsko Belo ni prinesla večjih sprememb v skupnem seštevku. Valjavec je ponovno zaostal le za kolesarjem iz ekipe BikeRepublic, Petek je za nekaj sekund zaostal za odrom za zmagovalce, pri dečkih B pa je odličen nastop uspel Janu Lešniku, ki je za 17 sekund zaostal le za kolesarjem iz Adrie Mobila, ter napredoval na skupno 5. mesto.
V nedeljo je na krožni preizkušnji po ulicah Idrije nastopilo le nekaj naših najboljših kolesarjev, saj je večina sodelovala na prireditvi v Kranju. Za najboljši dosežek dneva je poskrbel Erazem Valjavec, ki je v sprintu ubežnikov dosegel prepričljivo zmago, ter osvojil tudi največ točk na gorskih ter letečih ciljih. Z zmago v zadnji etapi je osvojil prav vse možne majice za najboljšega po času, točkah ter na gorskih ciljih. Pri dečkih B je kot najboljši v generalni razvrstitvi končal Jan Lešnik na 5. mestu, pri najstarejših dečkih pa Aljaž Petek na 4. Posebno roza majico so ob koncu zadnje etape prejela najboljša dekleta v skupni generalni razvrstitvi. V svojih kategorijah sta bili prepričljivo najboljši tudi Neja Kalan in Tjaša Sušnik.

Neja Kalan v roza majici najboljše pri deklicah A
Tjaša Sušnik v roza majici najboljše pri mlajših mladinkah

Foto: Davor Sušnik