sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

VELIKONOČNI VIKEND ZA MLAJŠE KATEGORIJE

23. 4. 2019

Velikonočni vikend je bil obveznosti poln za kolesarje in kolesarke našega kluba. Mlajše kategorije so na velikonočno nedeljo nastopile v Dragatušu, na velikonočni ponedeljek pa na dirkah pri zahodnih sosedih. 

V DRAGATUŠU STOPNIČKE ZA DEČKA

Tradicionalna dirka v Dragatušu je znova minila v izjemno lepem, sončnem vremenu. Kratek, zanimiv krog z veliko pospeševanji je bil kot vedno magnet za gledalce, ki so si lahko ogledali zanimive dirke mlajših kategorij, od najmlajših, neuradne kategorije dečkov E in vse do mlajših mladincev. Uspešen dan sta našemu klubu prinesla predvsem Urban Kalan in Jan Lešnik, ki sta vsak v svoji kategoriji dečkov dosegla 3. mesto. Kalan je nastopil pri najmlajših dečkih E, Lešnik pa v najstarejši kategoriji dečkov A. Mesto nižje je bil pri dečkih B Erazem Valjavec, 5. mesto pa je v kategoriji mlajših mladincev dosegel Aljaž Petek. Poleg vseh naštetih uvrstitev, se je med mlajšimi mladinkami najvišje uvrstila Eva Prevc, ki je osvojila 5. mesto.

VSI REZULTATI DIRKE V DRAGATUŠU

Velikonočni ponedeljek je, kot je v navadi, prinesel dirke v Italiji. Mlajši mladinci so nastopili na dirki v Varianu, starejše mladinke v kraju Monselice, starejši mladinci pa v San Martino di Lupari.
V bližini Udin, v Varianu je potekala že 62 izvedba dirke Gir da Giave. 73 tekmovalcev na startu, med njimi Maks Cvjetičanin, Martin Eržen, Žiga Kalan in Aljaž Petek je moralo premagati 15 krogov, v skupni dolžini 50 kilometrov. Zelo aktiven med dirko je bil Cvjetičanin, ki je nadzoroval potek celotne dirke. Po uri in 13 minutah dirke je v sprintu glavnine zmago osvojil Italilan Daniel Skerl, od naših pa je deseterico ujel Aljaž Petek. Starejši mladinci so v postavi Matic Maček, Erik Škrlec, Urban Tkalec, Žiga Udir, Luka Zlate, Luka Ziherl nastopili na dirki prve kategorije v mestecu San Martino di Lupari na 7° GP FWR Baron, ki je bila dolga 124 kilometrov. Tehničen 6 kilometrov dolg krog, ki so ga tekmovalci prevozili dvajsetkrat in visoka povprečna hitrost čez 45 kilometrov na uro sta botrovala do velikega osipa tekmovalcev. Po slabih treh urah sta po pobegu v zadnjih dveh krogih, dvojno zmago osvojila Rusa Ilia Schgolkov in Egor Igoshev. V sprintu zasledovalcev je Matic Maček kot najboljši Slovenec končal na 17. mestu, dirko pa je končal še Luka Ziherl na 28. mestu.

Dekleta so ponovno nastopila na odprti dirki, kjer tekmujejo s starejšimi kolegicami iz kategorije članic. Na krožni, 80 kilometrski preizkušnji GP Citta di Monselice je najbolje nastopila Ana Ahačič, ki je v cilj prišla v drugi skupini najboljših tekmovalk.

Foto: Peter Gregorčič