sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

VIKEND BREZ ZMAGE, A SEZONE ŠE NI KONEC

2. 9. 2018

Prvi septembrski vikend je bil znova kar pester predvsem za mlajše kategorije dečkov, deklic, mladink ter mladincev. Najmlajši so nastopili v Lenartu, mladinci v Italiji, fantje in dekleta pa so tokrat prvič letos vikend končali brez zmage.

Maj Flajs na startu dirke dečkov B

NAJMLAJŠI SKORAJ V VSEH KATEGORIJAH NA STOPNIČKAH

Krožna dirka na hipodromu v Lenartu ne ponuja razburljivih zapletov in razpletov, kratke dirke pa so nekoliko uspavale kolesarje. Na kilometer dolgem krogu so se dečki, deklice, mlajši ter starejši mladinci in mladinke pomerili v kriterijskih dirkah na točke, kjer so vsak drug krog pobirali točke po sistemu 5, 3, 2, 1. Pri dečkih so tokrat na stopničkah stali kot najvišje Urban Kalan na drugem mestu pri dečkih E, Erazem Valjavec pri dečkih C, ter Aljaž Petek pri dečkih A. V ženskih kategorijah pa so se jim pridružile Neja Kalan, Tjaša Sušnik in Tajda Mohorič na drugem mestu v svojih kategorijah ter Ema Žibert in Tina Kostelec na tretjem. Zmaga se je tokrat izmuznila prav vsem fantom in dekletom, a v sezoni jih čaka še kar nekaj dirk tako da bodo že prihodnji teden na Otočcu napadli na vso moč, ko bo na sporedu državno prvenstvo v vožnji na čas.

ČADEŽ NA KRONOMETRU V DESETERICI

Praktično vsi mladinci so tokrat nastopili v Italiji, izjemi sta bili Aleš Pirih in Aljaž Kostelec, ki sta se udeležila dirke v Lenartu in končala na robu deseterice. David Čadež je v soboto nastopil na posamičnem kronometru v italijanskem Rovigu, kjer je selektor Andrej Cimprič preizkusil formo varovancev pred bližajočim se svetovnim prvenstvom. Na 18 kilometrov dolgi preizkušnji je osvojil 7. mesto, ki ga zaenkrat še ne pelje v Innsbruck. Prav tako v Italiji, nekoliko južneje je na 71. izvedbi močne medarodne dirke Coppa Dino Diddi nastopil Matič Maček. Na 90 kilometrov dolgi dirki je bil na 18. mestu eden od dveh Slovencev, ki so končali zahtevno preizkušnjo.
Ekipa mlajših mladincev pa je pod vodstvom Mateja Stareta nastopila v Trstu na 26° Trieste – Gorizia – Udine v dolžini 80 kilometrov. Fantje so zamudili beg osmerice kolesarjev in nato v glavnini poizkusili rešiti, kar se je dalo. Sprinterski vlak je imel nekaj napak in ni bil popolnoma uspešen, tako da je prvi uvrščeni končal tik za deseterico.