Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

VIKEND ETAPNIH DIRK NI PRINESEL VESELJA

9. 7. 2019

Pretekli vikend so na etapnih dirkah nastopili vsi naši kolesarji in kolesarke. Najmlajši so se mudili na mednarodni dirki po Dolenjskem, mladinci v Beogradu, članska ekipa pa na dirki po italijanskem Venetu.

NAJMLAJŠI KROŽILI PO DOLENJSKI

Najmlajše kategorije dečkov, deklic, mladink ter mlajših mladincev so se pomerile na mednarodni etapni dirki Po Dolenjski, kjer so od petka do nedelje nastopili na treh preizkušnjah. V petek so se za prve majice vodilnih pomerili na gorski preizkušnji na Bazo 20, v soboto so sekunde lovili na krožni dirki po Kostanjevici, v nedeljo pa se je dirka končala s krožno preizkušnjo v okolici podjetja Adria Mobil.

Prvi dan dirke se je izkazal mlajši mladinec Aljaž Petek, ki je v sprintu osmerice kolesarjev, ki je skupaj prišla do vrha vzpona, osvojil tretje mesto. Njegov uspeh je dopolnila Vesna Potočnik pri deklicah C, ki je zasedla drugo mesto. V drugi in tretji etapi naši kolesarji niso blesteli, na stopničke se je dvakrat uvrstila le še Vesna, ki je dirko končala na skupnem drugem mestu. Pri dečkih se je najvišje v generalni razvrstitvi povzpel Erazem Valjavec, ki je bil četrti.

VSI REZULTATI DIRKE PO DOLENJSKI

V BEOGRADU MLADINCI BREZ USPEHA

Starejši mladinci so nastopili na etapni dirki prve kategorije Trofej Milan Panić v Beogradu. V soboto so se dopoldan preizkusili na slabe 3 kilometre dolgem prologu, popoldan pa je sledila še 70 kilometrov dolga krožna dirka na dirkališču NAVAK. V nedeljo se je dirka zaključila s 120 kilometrov dolgo krožno preizkušnjo v bližini Šabca.
Večjih uspehov iz preteklih let, ko je Jaka Primožič dvakrat osvojil dirko poleg tega pa sta z Nikom Čemažarjem petkrat stala na etapnih stopničkah, naši mladinci tokrat niso dosegli. Vsako od treh etap so praktično končali v prvi tretjini uvrščenih tekmovalcev. Dirko je po ostrem boju v zadnji etapi za sekundo dobil Fran Miholjevič iz hrvaške reprezentance, od naših pa se je najbolj izkazal Luka Zlate, ki je dirko končal na 18. mestu.

PRIMOŽIČ V ITALIJI BLIZU DVAJSETERICE

Članska ekipa je v postavi Nik Čemažar, Luka Čotar, Filip Kvasina, Luka Lakota, Aleš Pirih in Jaka Primožič pretekli teden od srede do sobote nastopila na etapni dirki Giro del Veneto v Italiji. Dirka, ki ima štiri pretežno hribovite etape, se je pričela v mestecu Montignara, končala pa nekoliko severneje v mestu Nevegal. Naši kolesarji so bili praktično vse etape uvrščeni okoli dvajseterice, najboljšo uvrstitev je v kraljevski zadnji etapi dosegel Jaka Primožič, ki je z dobrimi tremi minutami zaostanka zasedel 16. mesto. Nekoliko smole je imela naša ekipa v drugi etapi, kjer je bil praktično ves dan v begu Nik Čemažar in bil blizu uspeha, a ga je s preostalim ubežnikom glavnina ujela tudi zaradi nekoliko neposrečenih odločitev organizatorja. Po štirih dnevih je bil na koncu najbolje uvrščen Primožič, ki je z dobrimi sedmimi minutami zaostanka osvojil 21. mesto.

Foto: Peter Gregorčič