Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

VN IDRIJE

10. – 12. 5 2024

1. etapa
IDRIJSKA BELA – ZADLOG

V Idrijski Beli se začela tridnevna etapna dirka VN Idrije za dečke, deklice, mlajše mladince in mladinke. Na 1. etapi so kolesarke in kolesarji tekmovali na strmem vzponu na Zadlog.
Skupno vzpon: 296 m
Maksimalni naklon: 13,8 %
Povprečen naklon: 8,7 %
Na trasi 1. etape je bil tudi en gorski cilj.
Deklice in dečki C so prevozili 2,16 km, ostale kategorije 3,66 km. Med deklicami C je Lara Hajnrihar dosegla 3. mesto. Pri mlajših mladincih je po daljšem solo napadu zmago slavil Andraž Grašič. Drugo etapo bo štartal s pol minute prednosti v skupni razvrstitvi

2. etapa Kronometer
PODROTEJA – IDRIJSKA BELA

Na drugi etapi je bila na sporedu vožnja na čas od Podroteje do Idrijske Bele v dolžini 5,6 km. Med deklicami C je Lara Hajnrihar ponovila včerajšnji rezultat s 3. mestom. Med deklicami A se je Iza Božnar Prosen uvrstila na 7. mesto. Pri mlajših mladincih je bil najboljši od naših Oto Prevc na 10. mestu. Andraž Grašič je bil 18. in s tem za sekundo zgubil vodstvo v skupnem seštevku, tako da je zdaj na drugem mestu.

3. etapa
KROŽNA DIRKA PO ULICAH IDRIJE

Dolžina kroga 1250 m.
VN Idrije se je zaključila s 3. etapo – krožno dirko po ulicah Idrije
Med deklicami C je z izjemno vožnjo zmagala Lara Hajnrihar. Z veliko prednostjo pred naslednjo kolesarko je bila na koncu tako tudi najboljša v skupnem seštevku.
Pri dečkih B je odlično dirkal Urban Hren in se uvrstil na 2. mesto.
V kategoriji A je bil Marcel Hafner 7., s tem je v skupnem seštevku napredoval na 8. mesto. Deklica A Iza Božnar Prosen je bila na koncu v skupni razvrstitvi 7.
Pri mlajših mladincih je imel Andraž Grašič nekoliko slabši dan in je v skupnem seštevku končal na 8. mestu. Najboljši od naših na etapi je bil Jan Mubi s 6. mestom, Matic Kalan in Oto Prevc pa sta bila 9. in 10.