Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

VN NOVE GORICE IN VIPAVSKE DOLINE

21. 3. 2024

Danes so se kolesarji podali na Vipavsko, kjer so se pomerili na Veliki nagradi Nove Gorice in Vipavske doline (UCI kategorije 1.2), tretji v nizu štirih spomladanskih dirk po slovenskih cestah. Zasedba je bila mednarodna, saj je v 30 ekipah nastopalo 173  kolesarjev iz 29 držav. Ekipo Sava Kranj Cycling so tokrat sestavljali Mihael Štajnar, Matic Žumer, Maj Flajs, Gašper Otoničar, Jaka Marolt in Teo Pečnik.
Razgibana trasa po Vipavski dolini, s startom pred salonom mebloJOGI® v Kromberku, petimi krogi skozi Selo, Vrtovin, Potoče, Preserje, Branik, Dornberk, Zalošče in Batuje ter štirimi manjšimi krogi po Novi Gorici v zaključku dirke, je imela tudi tri gorske ter dva leteča cilja.
Po pričakovanjih je bila dirka dinamična, z nekaj pobegi in napetim bojem za zmago v zaključnem krogu. Zmago si je v finalnem šprintu manjše skupine priboril Mattia Negrente (kolesar razvojne ekipe Astana). Tretja zmaga se je za las izmuznila Poljaku, zmagovalcu prvih dveh dirk. Od naših kolesarjev je bil najboljši Matic Žumer, ki je v cilj pripeljal v prvi zasledovalni skupini in je dirko končal na 21. mestu.