Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

VN OBČINE VODICE

18. 9. 2023

V soboto 16.9.2023 je bila na sporedu dirka občine Vodice. Kolesarji so tekmovali na valovitem krogu v dolžini 3,2 km.
Dečki C so prevozili 3 kroge, dečki A in B pa 5 krogov. V kategoriji dečkov C sta se v šprintu najbolje odrezala Jakob Omerza, ki je bil 9. in Urban Hren, ki je zasedel 2. mesto.
Dečki A in B so dirkali skupaj. Med dečki B se je od naših kolesarjev najbolje pozicioniral Marcel Hafner, ki se je uvrstil na 4. mesto. Dirko je sicer zaznamoval daljši beg 5 kolesarjev med katerimi je bil tudi naš deček A Matic Kalan, ki je na koncu zasedel 2. mesto. Šprint glavnine je dobil Rok Bajželj in se uvrstil na 5. mesto. Bajželj je s tem tudi obdržal rumeno majico za vodilnega v seštevku Pogi pokala.

Zelo zanimiva je bila dirka mladincev. Tokrat so se na kar 70 km dolgi dirki skupaj pomerili mlajši in starejši mladinci. Skupina se je večino dirke držala zelo skupaj v zadnjih 15 km pa je uspelo šesterici pobegniti, a v ubežni skupini na žalost ni bilo nobenega od naših. Beg je uspešno prišel do konca, nato je sledil šprint večje zasledovalne skupine, kjer je Sven Aleksander Mernik med starejšimi mladinci zasedel 10. mesto in Jan Mubi med mlajšimi mladinci 9. mesto.